North Video – Neviditelný cíl

I další digipack od North Videa v pátek 4. září 2010 s filmem Neviditelný cíl za 69,- Kč patří do ediční řady Asijská nová vlna. Spravedlnost se neobejde bez tvrdých pěstí. Hongkongská akční podívaná s adrenalinovou náloží.

Legendy bojových filmů Jackie Chan a Jet Li se pomalu stahují z akční kinematografie, ale mezitím v Hongkongu dospěla nová generace fyzicky zdatných herců. Jejich filmy kombinují reálné fyzické dovednosti aktérů se speciálními efekty pro maximální adrenalinový atak na diváka…

Detektiva Chana čeká velký životní okamžik, chystá se ženit. Ve chvíli, kdy jeho nastávající v místním klenotnictví vybírá svatební prsteny, je před obchodem přepaden obrněný vůz s penězi. Mohutnou explozi, která loupež provází, dívka nepřežije. Chan od té doby prahne po pomstě, lupiči však zmizeli beze stopy. O šest měsíců později Chan při řešení jiného případu na vrahy své snoubenky narazí. Začíná hongkongská akční podívaná se skutečně adrenalinovou náloží: vzrušující honičky, dynamické přestřelky, vše, včetně humoru v ideálně namíchaném filmovém koktejlu.

Na tradičně prostinký a schematický příběh jsou navěšeny spektakulární akční sekvence, v nichž herci předvádí dech beroucí kung-fu souboje a krkolomné kaskadérské kousky, které nekřiklavě překračují hranice fyzikálních zákonů. Vznikl tak další famózní důkaz, že centrem bojových filmů i dnes zůstává Hongkong.

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz 72: Skvělé akční scény, Hong Kong stále umí i s mladou generací. Jen ten scénář má příliš patosu a stopáž je na hranici únosnosti.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Krimi

Země původu: Hong Kong / Čína

Rok vzniku: 2007

Délka: 125 minut

Původní název: Nan er ben se / Naam yi boon sik / Invisible Target

Světová premiéra: 19. července 2007 – Hong Kong, Singapur

Režie: Benny Chan

Scénář: Benny Chan, Chi-man Ling, Melody Lui

Produkce: Benny Chan, Cary Cheng, Hong Tat Cheung, Alvin Lam, Daniel Lam, Stephen Lam, Dai Song, Chiu Suet Ying

Hudba: Anthony Chue

Kamera: Kwok Hung Chan, Chiu-Lam Ko

Střih: Chi Wai Yau

Společnost: Universe Films Ltd. / Sil-Metropole Organisation / Guangzhou Ying Ming Media Co.

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Nicholas Tse (detektiv Chan Chun), Jaycee Chan (policista Wai King Ho), Shawn Yue (inspektor Carson Fong Yik Wei), Jacky Wu (Tien Yeng Seng), Lisa Lu (Hoova babička), Andy On (Ronin Tien Yeng-Yee), Candy Liu (Ho Ka Yee), Elanne Kwong (Leung Hoi Lam), Sam Lee (Ho Wing Keung), Ken Lo (Wong Kam Ming), Vincent Sze (Tien Yeng Chi), Mei Wang Xue (Tien Yeng Ayn), Ka Wah Lam (starší superintendent Cheung Man Yiu), Tak-bun Wong (Sam Mok), Mark Cheng (starší superintendent Mark Law Pui Keung), Philip Ng (Tygr), Deep Ng (gangster Terry), Tommy Yuen (gangster On), Gladys Fung (Suzie), Suet Lam (Loan Shark Cheng), Anson Leung (policejní důstojník Chun), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: