Sony – Odchody a návraty

Sony ve čtvrtek 23. září 2010 nabízí další televizní film Odchody a návraty za 60,- . Vášnivý příběh lásky plný erotického jiskření.

Sladkobolný příběh lásky, jež rychle vzplanula, o to těžší ji ovšem bylo udržet. Hrdiny filmu jsou příležitostný stavař z Brooklynu a učitelka v hudební škole, která čeká na svou životní šanci jako zpěvačka i skladatelka. V konfrontaci s těžkostmi života Franklin a Zora prověřují sílu vztahu, o nějž vlastně neusilovali, a zjišťují, že od přátelství je k lásce jen pár kroků.

 

Franklin Switt je tvrdě pracující muž, který se snaží nezabřednout do hlubších vztahů, avšak pouze do té doby, než se potká se začínající zpěvačkou a skladatelkou Zorou Banksovou. Každý z nich má o tom druhém své pochyby, ovšem láska je mocná čarodějka, a tak spíše dřív než později spolu skončí v posteli.

 

To je ale pouze začátek bolestného a těžkého přibližování, kdy každý skrývá svá bolavá místa a tajemství. Nastává chvíle, kdy musí s pravdou ven a kdy se zároveň ukáže, jak silná jejich láska skutečně je…

Předlohou tohoto příběhu o lásce, která se objeví ve chvíli, kdy ji nikdo nečeká, se stal román Terryho McMillana a jeho režie se ujala afroamerická režisérka Gina Prince – Bythewoodová.

 

Caa 60 procent: Na jedno vidění dobrý. Kniha je lepší. Zahraniční diváci většinou spokojeni: Osvěžující romantické drama. Je hezké, když se ještě někdo dokáže držet reality a není to jako obvykle v tomto druhu filmů. Ústřední dvojice na sebe strhává pozornost a zastiňuje všechny vedlejší charaktery.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 110:49 minut

Původní název: Disappearing Acts

Světová premiéra: 9. prosince 2000 – USA

Režie: Gina Prince-Bythewood

Námět: Terry McMillan (román)

Scénář: Lisa Jones

Produkce: Lydia Dean Pilcher, Juanita F. Diana, Kimiko Fox, Amy Herman, Terry McMillan, Wesley Snipes

Hudba: Allen Cato, Meshell Ndegeocello

Kamera: Tami Reiker

Střih: Françoise Bonnot

Kostýmy: Sandra Hernandez

Společnost: Amen Ra Films / HBO Films

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Sanaa Lathan (Zora Banksová), Wesley Snipes (Franklin Swift), Michael Imperioli (Vinney), Laz Alonso (stěhovák), Clark Johnson (Jimmy), Regina Hall (Portia), Lisa Arrindell Anderson (Claudette), Cleveland Sampson (Walter), Q-Tip aka Kamaal Fareed (Reggie Baptiste), Fernando Phifer Cameron (Tyree), Dequan Henderson (Marcus), Thomas Day (Allen), CCH Pounder (paní Swiftová), John Amos (pan Swift), Kelli Crews (Christine), Tony Ray Rossi (Leo), Cassandra Creech (Teri), Aunjanue Ellis (Pam), David Connolly (spekulant), John Beasley (pan Banks), Kyle Rivers (Greg), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný