IFA Movie – Mrtvá jáma

V sekci Připravujeme eviduje na pondělí 27. září 2010 za 49,- Kč další DVD vydavatelství IFA Movie, mělo by se jednat o horor Mrtvá jáma.

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice.

 

Na imdb.com 5,4 z 10, domácí skóre 65%: Netradiční zombiárna, vysílané kdysi dávno na TV Nova v popůlnočních časech mezi pátkem a sobotou. Nešetří se v ní krví ani mozky a nechybí ani pohledná odhalená slečna, která se u filmu živila především jako kaskadérka. Typické béčko 80. Let.

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 95 minut (97:26)

Původní název: The Dead Pit

Světová premiéria: 21. října 1983 – USA

Režie: Brett Leonard

Scénář: Gimel Everett, Brett Leonard

Produkce: Gimel Everett, Scott McAboy

Hudba: Dan Wyman

Kamera: Marty Collins

Střih: Gimel Everett, Brett Leonard

Společnost: Skouras Pictures

Natáčeno: Santa Clara, Kalifornie, USA / Santa Cruz, Kalifornie, USA

Hrají: Jeremy Slate (Dr. Gerald Swan), Cheryl Lawson (Jane Doeová), Stephen Gregory Foster (Christian Meyers), Danny Gochnauer (Dr. Colin Ramzi), Geha Getz (sestra Clair), Joan Bechtel (zdravotní sestra Kygarová), Mara Everett (zdravotní sestra Robbinsová), Jack A. Sunseri (vůdce starších Jimmy), Frederick Dodge (pacient), Nettie Heffner (noční zdravotní sestra), Luana Speelman (denní zdravotní sestra), Walker Craig (pacient), Sheila De’Maris (pacientka), Skyy Diaz (starší), Rory Edelman (malá Sara), Randall Fontana (Jimmy), Randy Fontana (Jimmy), Damon Foster (zombie), Michael Jacobs (Bud Higgins), Guy Messenger (pacient), Rebekah Score (pacientka), Jason Slate (starší), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: MPEG 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery (Studený pot, Katastrofa letu 401. Operace Žralok)