FilmX – Matador

V ediční řadě FilmX se ve čtvrtek 28. dubna 2009 za 99,- Kč objevuje s podtitulem Retrospektiva film Matador. Fascinující příběh vášně a smrti v propletených osudech několika postav.

Bývalý špičkový matador Diego Montes vede v Madridu školu pro toreadory. Zabíjení v aréně mu chybí, tak moc, že tuto posedlost a vášeň obrací do vztahu k ženám. Diegův žák Ángel je citlivá duše vychovávaná matkou, náboženskou fanatičkou. Aby dokázal svému učiteli mužnost, pokusí se Ángel znásilnit Diegovu snoubenku, modelku Evu. Poté činí pokání tím, že se přihlásí ke čtyřem vraždám, které se v toreadorské škole právě vyšetřují. Jeho nevinnu chce obhájit krásná advokátka María, velké Diegova obdivovatelka.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie / Drama / Thriller

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 1986

Délka: 102 minut

Původní název: Matador

Světová premiéra: 7. března 1986 – Španělsko

Režie: Pedro Almodóvar

Scénář: Pedro Almodóvar, Jesús Ferrero

Produkce: Andrés Vicente Gómez

Hudba: Bernardo Bonezzi

Kamera: Ángel Luis Fernández

Střih: José „Pepe" Salcedo

Kostýmy: José María De Cossío

Společnost: Compañía Iberoamericana de TV / Televisión Española

Natáčeno: Madrid, Španělsko

Hrají: Assumpta Serna (María), Antonio Banderas (Ángel), Nacho Martínez (Diego), Eva Cobo (Eva), Julieta Serrano (Berta), Chus Lampreave (Pilar), Carmen Maura (Julia), Eusebio Poncela (komisař), Bibiana Fernández (květinářka), Luis Ciges (strážník), Eva Siva (asistentka Maríi a Diega), Verónica Forqué (novinářka), Pepa Merino (sekretářka Maríi), Lola Peno (studentka), Marisa Tejada (studentka), Mercedes Jiménez (studentka), Francesca Romana (studentka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 španělsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný