GoCrazy – Kung Fu Kyborg

Vydavatelství GoCrazy slibuje na svých webových stránkách na pondělí 20. září 2010 akční sci-fi komedii ve stylu Transformers s názvem Kung Fu Kyborg za 99,- Kč. Ovšem ve skutečnosti vyšlo až v pondělí 25. října 2010.   

Čína, rok 2046. V přísně tajném vládním programu je stvořen dokonalý prototyp super kyborga s lidskou tváří K-1, který má veškeré předpoklady k tomu, aby zneškodnil nebezpečného androida, který ohrožuje město. K-1 má dokonalé funkce, kromě toho, že létá, dívá se skrz zeď a střílí z prstů uspávací střely, se kdykoliv dokáže proměnit v motorku nebo v obrovské opancéřované monstrum. Vláda přidělí K-1 čestnému a neúplatnému policistovi Xu Dachunovi, který má svého parťáka zaučit. Dachun by se chtěl stát hrdinou a tak není z nového kolegy právě nadšen.

 

Kyborg K-1 navíc jeví zájem o Dachunovu dlouholetou tajnou lásku, policistku Su Mei, které se přitažlivý K-1 také zalíbí. Xu Dachun a Su Mei ale netuší, že program kyborga K-1 mu nedovoluje se zamilovat.

 

Do města přichází nebezpečný kyborg K-88, který se rozhodl opustit policejní práci a jehož jediným cílem je zneškodnit K-1, který by pro něho mohl být hrozbou. K-88 chce svého protivníka odstranit za každou cenu, a tak se rozhodne zabít jeho parťáka Dachuna. K-1 promění Dachuna na poslední chvíli v robota a zachrání mu tak život, K-88 však svého protivníka v boji těžce poškodí. K-1 se tak musí důkladně připravit na odplatu, která bude pro jednoho z kyborgů znamenat tragický konec.

Shovívavější svět uděluje nad 40 procent, domácí hodnocení je na 27 procentech: Bay se bát nemusí, extrémně nízký rozpočet, velmi naivní humor, šílené digitální inferno, neuvěřitelně a zbytečně dlouhé, spíš než Transformers nepovedená parodie Robocopa říznutá romantickým příběhem. S tímhle jít do kin vyžaduje řádnou odvahu.

Žánr: Akční / Sci-fi / Komedie / Romantický

Země původu: Hong Kong / Čína

Rok vzniku: 2009

Délka: podle dostupných zdrojů 102 minut, na disku 99:09  

Původní název: Kei hei hup / Ji qi xia / Metallic Attraction: Kungfu Cyborg

Světová premiéra: 13. srpna 2009 – Čína

Premiéra v kinech ČR: 3. června 2010

Režie: Jeffrey Lau

Scénář: Jeffrey Lau

Produkce: Julia Chu

Hudba: Ronald Cheng, Mark Lui

Kamera: Yuen Man Fung

Střih: Angie Lam

Kostýmy: Ida Trieu

Společnost: Mei Ah Entertainment / Shanghai Film Group

Hrají: Jun Hu (Tsui Dai-chun), Betty Sun (So-mui), Lik-Sun Fong (K-1), Wei Gan (So-ching), Ronald Cheng (Kong), Jacky Wu (K-88), Eric Tsang (Lam Cheung), Kar-Ying Law (Ying-ming), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 čínsky

Titulky: česky napevno s čínským zvukem

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný