Sony – Falcone

Těžko z názvu a malého náhledu obalu hádat, ale pokud Sony na čtvrtek 30. září 2010 hlásí další titul, podle předchozích zkušeností nejspíš půjde o další televizní film HBO Falcone za 60,- . Příběh natočený podle skutečné události, která změnila celou Itálii a otřásla základy mafie. A vypadá to, že tip vyšel a opravdu jde o tento titul… Sicílie. Země požehnaná bohem a prokletá člověkem. Mafie v krvavém boji s justicí a policií.

Celý svět rozrušila v roce 1992 zpráva, že se italský státní návladní Giovanni Falcone, který bojoval proti mafii, stal v Palermu obětí bombového atentátu. Skutečný příběh se stal námětem politického thrilleru, který poukazuje na ignoranci a korupci policie, jež má strach z mafiánské pomsty. A přece se našel hrdina, který i přes neustálé ohrožení života postavil 400 členů Cosa Nostra před soud.

A obálka:

Koncem osmdesátých a počátkem devadesátých let otřásal Itálií krvavý konflikt mezi polocií a justicí na jedné straně a mafií a úplatnými úředníky a politiky na straně druhé. Válka, jež mezi nimi zuřila, byla krutá a vyžádala si řadu obětí. Mafie se neštítila ničeho. Vyšetřující soudce Giovanni Falcone se ale rozhodl postavit řádění mafiánů jako muž a bojoval proti zločinecké organizaci přímo v jejím domově, na Sicílii. Věděl přitom, že jde o boj, který jej může stát nejen jeho služební kariéru, ale také manželství, možná i život. Z historie víme, jak to dopadlo. Neohrožený bojovník Falcone se stal obětí atentátu. Jeho hrdinná smrt ovšem vyvolala celonárodní solidaritu a vedla k ještě tvrdšímu boji s mafií.  

 

Cca 60 až 70 procent: Podobné jako Chobotnice – stejné téma, stejná beznaděj. Žádné americké happy-endy!

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Itálie / USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 101 minut (1:41:42)

Původní název: Excellent Cadavers / Falcone / I Giudici – vittime eccellenti

Světová premiéra: 16. října 1999 – USA

Režie: Ricky Tognazzi

Námět: Alexander Stille

Scénář: Peter Pruce

Produkce: Renato Izzo, David Nichols, Bill Unger

Hudba: Michael Tavera

Kamera: Alessio Gelsini Torresi

Střih: Roberto Silvi

Kostýmy: Claudio Cordaro

Společnost: Dir International Films / Home Box Office / Tidewater Entertainment

Natáčeno: Greenpoint, Brooklyn, New York City, New York, USA / Palermo, Sicílie, Itálie / Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Chazz Palminteri (Giovanni Falcone), F. Murray Abraham (Tommaso Buscetta), Anna Galiena (Francesca Falconeová), Andy Luotto (Paolo Borsellino), Lina Sastri (Agnese Borsellinová), Arnoldo Foà (soudce Antonino Caponnetto), Ivo Garrani (soudce Gaetano Costa), Gianmarco Tognazzi (Ninì Cassara), Pierfrancesco Favino (Mario), Mattia Sbragia (soudce Quinzi), Francesco Benigno (Pino Greco), Mario Erpichini (soudce Rocco Chinnici), Victor Cavallo (Totò Riina), Giuseppe Cederna (soudce Giuseppe Ayala), Stefano Benassi (inspektor), Salvatore Billa (mafián), Bruno Bilotta (Salvatore Inzerillo), Paolo Buglioni (reportér), Luigi Maria Burruano (Luciano Leggia), Allan Caister (soudce Alfonso Giordamo), Paolo Calissano (policista #1), Fabio Carfora (mafián), Francesco Carnelutti (soudce Měli), Carla Cassolaová (Chinniciho manželka), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný