H.C.E./Reflex – Yellowstonský národní park

Důkaz místo slibů? Množí se vcelku pochopitelné komentáře, posílající snahy prodávat třičtvrtěhodinové dokumenty za necelou stokorunu zpět do remitendních skladů. Jde to ale i jinak. Co takhle za stejnou cenu více než dvě hodiny přírodních krás, navíc z produkce BBC? Hollywood Classic Entertainment v ediční řadě, podporované časopisem Reflex, nabídne ve čtvrtek 30. září 2010 v digipacku za 99,- Kč dokument Yellowstonský národní park. Život a smrt v rovnováze. Poznejte krásu americké přírody v tomto jedinečném dokumentu.

Svou rozlohou předčí Yellowstonský národní park některé americké státy. Tato přírodní rezervace představuje tu nejúžasnější podobu divočiny na světě – stal se celosvětovou ikonou přírodní krásy. Objevte zapomenutý svět rozlehlých plání a nekonečných lesů, které jsou domovem bizoních stád a vlčích smeček.

Zima - kapitoly 

1. Zima (Winter – 15. března 2009)

 

 

 

Během zimy je Yellowstone uvězněn v zajetí mrazu a sněhu na víc než šest měsíců. Zatímco stáda losů a bizonů jsou oslabena chladem, vlci sílí. Kompletní podoba zimy od mrazu až po sněhové bouře je tu ovlivňována obrovskou podzemní sopkou, která je mocným srdcem Yellowstonu.

Léto - kapitoly 

2. Léto (Summer – 22. března 2009)

 

 

 

S roztávajícím sněhem se odkrývá i skutečná rozloha Yellowstonu. Medvědi grizzly učí své potomky lovit ryby a kdy se vydat nahoru do hor. Ale zdejší léto je nestálé. Jediným měsícem, kdy nesněží, je srpen. Krátká iluze letního kouzla je však záhy přerušena požáry, které se šíří lesy.

Podzim - kapitoly 

3. Podzim (Autumn – 29. března 2009)

 

 

 

Zima je za rohem a zvířata mají jen dva měsíce na přípravu. Losi scházejí za potravou z hor a bobři opravují poškozené hráze, než přijde mráz. S příchodem sněhu a ledu se řada zvířat přesouvá mimo ochranu národního parku.

Zadní strana obalu 

Žánr: Dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2009

Délka: 142 minut (49:12 + 48:55 + 49:13)

Původní název: Yellowstone

Světová premiéra: 15. března 2009 – Velká Británie

Produkce: Andrew Murray, Michael „Mike" Gunton, Nathan Budd, Paul D. Stewart, Kathryn Kasic

Hudba: Edmund Butt

Kamera: John Aitchison, Shane Moore, John Shier, Paul Stewart, Stephen de Vere, Jeff Hogan

Střih: Nigel Buck, Jo Payne, Stuart Davies

Společnost: British Broadcasting Corporation Natural History Unit / Animal Planet

Hrají: Peter Firth (vypravěč), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky (ČT 2010 – Alfréd Strejček)

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný