Blue Sky Film – Deníky zombie

Namísto slibovaných a očekávaných titulů přináší Blue Sky Film ve čtvrtek 30. září 2010 za 69,- Kč opět jen zástupce Edice strachu a krve, film jménem Deníky Zombie. Na obálce uvádí citát Jay Slatera z Film Threat „nejlepší zombie film všech dob!". S oním kritikem zjevně nesouhlasí značná část diváctva, která filmu přisuzuje jen 40 procent…

Deníky zombie ukazují poslední dny současného lidstva. Na začátku 21. století se na Zemi objeví virus, který nemilosrdně zabíjí všechny bez výjimky. Připravte se – tentokrát je to skutečné!

 

Když vetřelec usmrtí hostitelovo tělo, znovu ho oživí a udržuje v chodu, dokud si samo nezačne hledat potravu. Tak vzniká nový člověk – nemrtvý.

 

Skupina reportérů se ještě v rané fázi pandemie vydá na venkov zaznamenat postup nákazy. Díky jejich nahrávkám můžeme zánik lidstva sledovat od úplného začátku až po finální apokalypsu.

 

Každý fanoušek žánru by vypotil podstatně lepší scénář. Amatérizmus a omezený rozpočet je cítit celým filmem. První pokus využít v zombie žánru známý princip pseudodokumentu. Na první vlaštovku to ale není zas tak zlé.

Zadní strana obalu 

Žánr: Horor

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka: 80 minut

Původní název: The Zombie Diaries

Světová premiéra: 29. října 2006 – Velká Británie

Režie: Michael Bartlett, Kevin Gates

Scénář: Michael Bartlett, Kevin Gates

Produkce: Michael Bartlett, Kevin Gates

Hudba: Stephen Hoper

Kamera: George Carpenter

Střih: Michael Bartlett, Kevin Gates

Společnost: Bleeding Edge Films / Off World Films

Natáčeno: Letchworth Garden City, Hertfordshire, Velká Británie / Londýn, Velká Británie

Hrají: Russell Jones (Goke), Craig Stovin (Andy), Jonnie Hurn (John), James Fisher (Geoff), Anna Blades (Vanessa), Imogen Church (Sue), Kyle Sparks (Greg), Alison Mollon (Elizabeth), Victoria Summer-Nalder (Leeann), Jonathan Ball (Matt), Sophia Ellis (Anna), Will Tosh (James), Hiram Bleetman (Manny), Ralph Mondi (Amine), Leonard Fenton (Bill), Tony Adams, Scott Ainslie (seržant Jim McCulloch), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný