MagicBox – Pán prstenů: Společenstvo prstenu

Společnost Magic Box vytahuje při rozšiřování distribuce do trafik těžký kalibr. Po Kmotrech a Indym v sobotu 2. října 2010 začíná za 199,- Kč vycházet zfilmovaná pramáti všech fantasy a ke koupi je Pán prstenů: Společenstvo prstenu. Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže. Jeden všechny přivede, do temnoty sváže. Příběh o boji dobra proti zlu, přátelství a sebeobětování, který získal 4 Oscary, vás přenese do světa za hranicemi fantazie.

Hlavním hrdinou je hobit Frodo Pytlík, který se ve své vlastní domovině zvané Středozemě dostal do samotného centra bitvy mytických proporcí. Bude muset během svého putování prokázat, že moc přátelství a individuální odvahy dokáže úspěšně čelit i těm nejničivějším silám temnoty.

Frodova dobrodružství odstartuje dar jeho příbuzného Bilba. Od něj získá magický prsten, který Froda postaví do souboje se silami zla reprezentovanými krutovládcem Sauronem. Ten touží za každou cenu získat prsten, protože je pro něj zdrojem neomezené moci, jedině s jeho pomocí se mu může podařit zotročit lid Středozemě a stát se jeho neomezeným pánem.

Ve snaze čelit Sauronovým temným plánům se musí Frodo spojit se několika dalšími bytostmi. Vytvoří s nimi takzvané Společenstvo složené z jeho přátel, čaroděje, elfa, trpaslíka a dalších pomocníků, se kterými se vydá na cestu, na jejímž konci, jak doufají, se jim podaří prsten jednou provždy zničit.

Jejich cesta však prokáže, že nejenom magické prsteny, ale také sounáležitost všech živých bytostí mohou dokázat netušené věci. Musí však čelit nejen nebezpečím, která na ně číhají na územích ovládaných Sauronem, ale i rozkladné moci samotného prstenu.

Žánr: Fantasy / Akční / Dobrodružný / Drama

Země původu: Nový Zéland / USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 171 minut

Původní název: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Světová premiéra: 10. prosince 2001 – Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 10. ledna 2002

Režie: Peter Jackson

Námět: J. R. R. Tolkien (román „The Fellowship of the Ring“)

Scénář: Frances Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson

Produkce: Peter Jackson, Michael Lynne, Mark Ordesky, Barrie M. Osborne, Rick Porras, Tim Sanders, Jamie Selkirk, Robert Shayne, Ellen M. Somers, Fran Walsh, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Howard Shore

Kamera: Andrew Lesnie

Střih: John Gilbert

Kostýmy: Ngila Dickson, Richard Taylor

Společnost: New Line Cinema / WingNut Films / The Saul Zaentz Company

Natáčeno: Nový Zéland

Hrají: Elijah Wood (Frodo Pytlík), Ian McKellen (Gandalf Šedý), Viggo Mortensen (Aragorn aka Chodec), Sean Astin (Samvěd Sam Křepelka), Liv Tyler (Arwen Undómiel), Cate Blanchett (Galadriel), Billy Boyd (Peregrin Pipin Bral), Dominic Monaghan (Smíšek Brandorád), John Rhys-Davies (Gimli), Orlando Bloom (Legolas Greenleaf), Hugo Weaving (Elrond), Sean Bean (Boromir), Ian Holm (Bilbo Pytlík), Andy Serkis (Sméagol/Glum), Alexandra Astin (Elanor Gamgee), Sala Baker (Sauron), Timothy Bartlett (hobit), Marton Csokas (Celeborn), Lawrence Makoare (Lurtz), Christopher Lee (Saruman), Peter Mackenzie (Elendil), Harry Sinclair (Isildur), David Weatherly (pan Máselník), Peter Jackson (opilec před hospodou), Alan Howard (hlas Prstenu), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, bulharsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?