Filmexport Home Video – Temný Mesiáš – Okultní záhady Třetí říše

Další dokument z ruských archivů snad Filmexport Home Video připravuje na středu 20. října 2010 a DVD v digipacku za 99,- Kč se jmenuje Temný Mesiáš – Okultní záhady Třetí říše.

Hitlerův ohromující politický i vojenský úspěch vyvolává u řady lidí nevyhnutelnou otázku, jak mohl německý národ získat takovou moc a sílu. Vždyť to byli vesměs obyčejní lidé, nezřídka bez jakéhokoli vzdělání. Je možné, že by uzavřeli smlouvu se samotným ďáblem?

Když v květnu 1945 dobyla Rudá armáda Berlín, v proniknutí do Hitlerova bunkru se sovětským vojákům snažili zabránit Tibeťané oblečení v uniformách, kteří patřili k tajné Vůdcově ochrance. Tibeťané u Hitlerova bunkru symbolizují zánik a zároveň i zrod mocné Třetí říše, neboť tajné tibetské vědění tvoří základ nacismu a mezi Berlínem a Šambalou údajně existovalo jakési tajemné spojení.

 

Podle legendy již v Šambale nenalezneme žádné smrtelníky, nýbrž mocné tvory starobylé árijské rasy, jež povstali z mrtvých. Hitler byl přesvědčen, že tento mytický svět skutečně existuje a chtěl z něho čerpat sílu pro své velitele, aby společně s nimi mohl rozpoutat nelidské běsnění, které přinesla druhá světová válka.

Podle komentářů na ruských webech snůška plků s nulovou informační hodnotou. Volně cituji: Klaus Haushofer je tu prezentován jako okultní učitel Hitlera, který se později pokusil ho zastavit, ale na konci války spáchal hara-kiri "v souladu se zvyklostmi japonských samurajů klanu Zelený drak" – zkrátka samé nesmysly.

Когда в мае 1945 года советские войска вошли в Берлин, подступы к бункеру Гитлера им преградили тибетцы в форме СС… Это лишь финальная точка в оккультной истории Третьего Рейха, однако сама идеология нацизма была связана с мистицизмом со своих первых дней. Оглушительные успехи Гитлера и его соратников (людей, как правило, более чем заурядных) невольно наводили на мысль, что что-то иррациональное помогло получить им столь великую власть. Во что же верили идеологи Третьего Рейха? И для чего проводились в гитлеровской Германии мистические церемонии? (43:52)

Žánr: Dokument

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2005

Původní název: Мессия тёмных сил – Оккультные тайны третьего рейха

Délka: 44 minut

Režie: Gennadij Gorodnij

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 rusky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný