Hollywood Classic Entertainment – Chrysalis

Hollywood Classic Entertainment v úterý 12. října 2010 v digipackové krabičce s logem FilmParáda za 99,- Kč nabídne sci-fi thriller Chrysalis. Někteří lidé záhadně mizí, jiní se objevují, ale bez minulosti… Některé vzpomínky ale nemohou být nikdy zapomenuty.

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě – a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny.

Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství…

Film si vysloužil kolem 50 procent: I přes krátkou stopáž se to občas neskutečně vleče. Vizuálně povedené, ale o ničem. Občas připomene Minority Report, ale to nestačí.

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Krimi / Sci-fi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2007

Délka: 91 minut

Původní název: Chrysalis

Světová premiéra: 25. června 2007 – Francie

Režie: Julien Leclercq

Scénář: Julien Leclercq, Franck Philippon, Nicolas Peufaillit, Aude Py

Produkce: Jean-Philippe Blime, Franck Chorot

Hudba: Jean-Jacques Hertz, François Roy

Kamera: Thomas Hardmeier

Střih: Thierry Hoss

Kostýmy: Fabienne Katany

Společnost: Gaumont / TF1 Films Production / Sofica Sogécinéma 2 / Canal+ / CinéCinéma

Natáčeno: Paříž, Francie

Hrají: Albert Dupontel (David Hoffmann), Marie Guillard (Marie Beckerová), Marthe Keller (profesorka Brügenová), Mélanie Thierry (Manon Brügenová), Claude Perron (Miller), Alain Figlarz (Dimitri Nicolov / Danis Nicolov), Smadi Wolfman (Sarah), Patrick Bauchau (Charles Becker), Guy Lecluyse (Kovacs), Cyril Lecomte (posluchač), Francis Renaud (Yuri), Manon Chevallier (Clémence), Estelle Lefébure (Clara), Mika Cotillon (Malik), Franck Goumah (agent DST 2), Patrick Hamel (Jacques), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,77, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný