North Video – Danika

North Video začíná reedice čím dál častěji prokládat tituly premiérovými, ve středu 13. října 2010 to bude Danika za 69,- Kč. Její vize jsou horší než vaše nejstrašnější noční můry. Hororový snímek plný bizarních obrazů s překvapujícím vyústěním.

Krásná a úspěšná Danika chce být dobrá matka. Je to šťastná žena, která má úžasnou rodinu. O své děti, holčičku Lauren, co chodí do šesté třídy, a její bratry Kurta a Briana, se ale pořád přehnaně obává a stará se o ně. Dětem to už někdy leze krkem a jejich dříve dobrý vztah se začne měnit. Danika zjišťuje, že její milované děti se o sebe postupem času dokážou postarat sami a její péči už k životu nepotřebují.

Poslední dobou navíc trpí děsivými halucinacemi, vidí věci, které se prostě nemůžou stát. Vidí kolem sebe mrtvé lidi, má příšerné sny o smrti svých dětí a i ostatních lidí. Pomalu nerozeznává realitu od fikce a snu a její stav se velmi zhoršuje.

Neví, co má dělat, a tak začne chodit k psycholožce, ta se jí snaží pomoci, dává jí různé léky, ale jí nic nepomáhá a spíš se to jen horší. Nemoc jde tak daleko, že jakmile vidí v televizi nějakou reportáž o únosech nebo dopravních nehodách, propadá panice ze strachu o životy svých dětí. Doslova paranoidní jsou pak halucinace, ve kterých nalezne lidskou hlavu v tašce s potravinami, nebo představy, že jejího syna chce spolužačka nakazit nemocí AIDS.

Vůbec nechápe, co se to s ní děje. V manželství byla dosud spokojená, její muž ji miluje, avšak poslední dobou má o ni strach. Její doposud pěkný život se najednou začíná nenávratně rozpadat…

Hodnocení blízko 60 procent: Drama s přesvědčivou hlavní představitelkou, trpící strachem o vlastní rodinu. Jen škoda profláknuté pointy.

Zadní strana obálky

Žánr: Drama / Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 76 minut (75:40)

Původní název: Danika

Režie: Ariel Vromen

Scénář: Joshua Leibner

Produkce: Richard Allen, Jeff Barnes, Lorena David, Kimberly A. MacGregor-Dickens, David Ebner, Steve Krug, Michael Lawrence, John F. K. Parenteau, Mark A. Roberts, Michael Urbanski, Max Velez, O. D. Welch, Daniel Bickel

Hudba: Gilad Benamram

Kamera: Darko Suvak

Střih: Danny Suvak

Kostýmy: Luellyn Harper

Společnost: Blue Omega Entertainment / Danika LLC / Roberts/David Films / Sententia Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Marisa Tomei (Danika Merricková), Hannah Marks (Lizzie Geraldsová), Guy Camilleri (muž), Akuyoe Graham (Patricia Guilfordová), Ori Pfeffer (bankovní lupič #1), Jeffrey Nicholas Brown (bankovní lupič #2), Craig Bierko (Randy Merrick), Kyle Gallner (Kurt Merrick), Nicki Prian (Lauren Merricková), Ridge Canipe (Brian Merrick), Regina Hall (Dr. Evelyn Harrisová), Jacqueline Piñol (chůva), James Avery (Teddy Johnson), Tanya Linette Smith (obchodnice), John Ducey (TV hlasatel), Danay Garcia (Myra), Tim Griffin (policejní kapitán), Tess Lina (paní Zacharyová), Sumalee Montano (reportérka), Jan Pessin (Lizziina matka), Adam Tomei (pošťák), Bailey Hughes (mladý Kurt), Ethan Jones (mladý Brian), Kendall Cwik (mladá Lauren), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Kinohity 2010, Novinky, Pro děti, Dále nabízíme