Universal Music – Elán – Nie sme zlí (CD)

Jako další Zlaté album se díky Universal Music na pultech objevilo v úterý 12. října 2010 CD Elán – Nie sme zlí za 99,- Kč

Slovenská legenda Elán zanechala na poli československé pop music nesmazatelnou stopu díky albům z první poloviny osmdesátých let jako „Ôsmy svetadiel“, „Nie sme zlí“, „Elán 3“ nebo „Hodina slovenčiny“.

Všechna se stala multi-platinovými v tehdejším Československu a Elán pravidelně obrážel české a slovenské sportovní haly se svými koncertními programy. Mimo tato alba vydal i několik velmi úspěšných singlů, ze kterých se postupem času staly hity zejména díky vysoké hrannosti na tehdejším celoplošném rádiu Hvězda, které jako jediné hrálo v pravidelných rotacích českou a slovenskou pop music.

Na albu „Nie sme zlí“ se skvěle doplňuje mladistvá rocková dravost v podobě písní jako „V znamení motoriek“ nebo „Aj keď bez peňazí“ s citlivými baladami jako „Vymyslená“ nebo titulní „Nie sme zlí“, jejíž nadčasový text zapůsobil v šedivých 80.letech jako nečekaná generační výpověď. 

Obsah CD:

 

01. Kamaráti

02. Ulica

03. Tenisky

04. Netrpezliví

05. V znamení motoriek

06. Aj keď bez peňazí

07. Zlodej slnečníc

08. Vymyslená

09. Môžeš ísť

10. H. Ch. Andersen

11. Nie sme zlí