Amercom – Hercule Poirot DVD 13

Vydavatelství Amercom vydalo v pátek 12. června 2009 další DVD z kolekce Hercule Poirot s pořadovým číslem 13 za 69,- Kč. DVD obsahuje dvě epizody.

Tragérie v Marsdonu

Pan Naughton, majitel malého penzionu, se na Poirota obrátí s žádostí o vyšetření případu vraždy. Když detektiv zjistí, že si pan Naughton jen neví rady s vlastním románem, chystá se rozhořčeně odjet; v tu chvíli však zemře majitel nedalekého panství pan Maltravers. Je za jeho úmrtím skutečně tajemný duch, jak tvrdí mladá vdova?

 

 

Dvojitá stopa

V nejvyšších londýnských kruzích dojde během tří týdnů ke třem krádežím šperků. Poirot se hned v úvodu vyšetřování seznámí s ruskou hraběnkou Verou Rossakoffovou a zdá se, že od této chvíle jej tato žena zajímá víc než cokoli jiného. Pátrání se proto ujímají kapitán Hastings se slečnou Lemonovou.

 

V obou epizodách je opět použito dabingu TV Prima s Jaromírem Medunou.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1991 / 1991

Délka:  101 minut

Původní název: The Tragedy at Marsdon Manor / The Double Clue

Režie: Renny Rye / Andrew Piddington

Scénář: Clive Exton

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Norman Langley / Chris O‘Dell

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Philip Jackson (šéfinspektor Japp)

Tragérie v Marsdonu: Ian McCulloch (Jonathan Maltravers), Geraldine Alexander (Susan Maltravers), Neil Duncan (kapitán Black), Anita Carey (paní Rawlinsovoná) a další.

Dvojitá stopa: Pauline Moran (slečna Lemonová), Kika Markham (hraběnka Rossakoffová), David Lyon (Marcus Hardman), David Bamber (Bernard Parker), Charmian May (lady Runcornová), Nicolas Selby (pan Johnstone), Michael Packer (Redfern), William Chub (Blake) a další

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3