Mido Film – Povolení vraždit

Připomnělo se nám i vydavatelství Mido Film Brno, ve čtvrtek 14. října 2010 se objevil v nabídce televizní film Povolení vraždit v ceně 99,- Kč. V původních plánech figuroval tento titul s označením DVD+BR, nakonec jsme se ale dočkali DVD ve slim krabičce.

Truchlící rodina, jejíž dcera zemřela vinou opilého řidiče při autonehodě, je pobouřena a frustrována poté, co čelí byrokratickým překážkám, které znemožňují přivést případ k soudu.

Rodina je v soudní síni šokována zjištěním, že mladý, přepracovaný státní návladní je neschopen vyvrátit vychytralou obhajobu vrahova advokáta, který drží svého klienta mimo soud a ještě k tomu na silnicích jako legálního řidiče.

Když je soudce nucen rozhodnout příznivě pro obžalovaného, zdá se, že vrah může uniknout potrestání úplně…

Hodnocení od 60 do 70 procent, domácí komentáře žádné: Sice se všichni při propagaci filmu ohánějí Denzelem, ale o něj tu opravdu nejde, objevuje se až ve druhé polovině filmu a to jen kratičce jako totálně přepracovaný státní zástupce. Dnes už příběh působí poněkud sentimentálně, černobíle a předvídatelně, ale ve své době určitě téměř propagandisticky zafungoval.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku:  

Délka: 96 minut

Původní název: License to Kill

Světová premiéra: 10. ledna 1984 – USA

Režie: Jud Taylor

Scénář: William A. Schwartz

Produkce: Anne Hopkins, Dorothea G. Petrie, Marian Rees

Hudba: Laurence Rosenthal

Kamera: Robert C. Jessup

Střih: Paul LaMastra

Kostýmy: Elizabeth McBride

Společnost: D. Petrie Productions / Marian Rees Associates

Natáčeno: Dallas, Texas, USA

Hrají: James Farentino (John Peterson), Penny Fuller (Judith Petersonová), Don Murray (Tom Fiske), Millie Perkins (Mary Fiskeová), Ari Meyers (Amy Petersonová), Donald Moffat (Webster), Jacqueline Brookes (soudkyně Miriam Rothová), Kristen Vigard (Lynne Petersonová), Denzel Washington (Martin Sawyer), George Martin (Steve), John M. Jackson (policista Caskey), Joe Rainer (Campbell), Jerry Haynes (Bill Wilson), Marc Gilpin (Larry Chernoff), Niki Flacks (Meredith), Hugh Gorrian (Brice), Kenneth Barry, Brandon Smith, Howard Fisher, Christopher Bradley, Vernon Grote, Lawrence Montaigne, Michele Rusheene, Robert Hibbard (Bailiff), Karen Radcliffe, Ray Walker, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: Právě vychází, DVD Kolekce Historie československého letectví