Vapet – Poslední služba

Vapet v pondělí 18. října 2010 nabídne černou komedii Poslední služba, digipackové balení bude ke koupi za 99,- Kč.

Gabriel se živí jako učitel hudby, ale sní o tom, že se jednoho dne prosadí jako skladatel. Jenže věci nejdou, jak čekal, a teď je nucený najít si práci, aby se vůbec uživil.

 

Když se uchází o místo obchodního ředitele jedné firmy, vše jde podezřele hladce. Je někde háček? Jistě. Jedná se o pozici obchodního ředitele pohřebního ústavu, a o tu nikdo příliš nestojí. Jenže Gabriel práci nutně potřebuje, a tak kývne.

 

Je tu ale ještě jeden zádrhel. Než začne tuto práci vykonávat, je nutné projít praxí přímo v centru dění. To znamená strávit nějaký čas na pobočce, domlouvat pohřby, oblékat nebožtíky do "svátečního" a trávit čas s lidmi, jejichž humor je černý jako pohřební šaty. Pěkná práce, že?

 

O zařazení mezi tituly, které si „zaslouží" nataženou cenu, asi rozhodlo herecké obsazení. Nicméně tento v domácích zdrojích neznámý, nehodnocený a nekomentovaný film má na imdb.com pouhý průměr a jediný komentář: Komedií z tohoto prostředí tu už pár bylo a nedopadly špatně. Zřejmě kvůli tomu se režisér pro svůj debut rozhodl pro tohle téma, ovšem díru do světa neudělal, i když se vedlejší postavy snaží, seč mohou.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2008

Délka: 97 minut

Původní název: Bouquet Final

Světová premiéra: 5. listopadu 2008 – Francie

Režie: Michel Delgado

Scénář: Sylvie Pialat, Michel Delgado

Produkce: Sylvie Pialat

Hudba: Frédéric Porte

Kamera: Pascal Gennesseaux

Střih: Joëlle Hache

Společnost: Gaumont / Les Films du Worso

Hrají: Didier Bourdon (Gervais Bron), Marc-André Grondin (Gabriel), Bérénice Bejo (Claire), Marthe Keller (Nickye), Gérard Depardieu (Hugo), Anne Girouard (Natacha), Chantal Neuwirth (Evelyne), Marilu Marini (Carmen), Valérie Bonneton (Marie Thanato), Michel Galabru (M. Froissard), Philippe Laudenbach (generál), Jean-Pierre Tagliaferri (vůdce cikánů), Claudine Acs (madam Froissartová), Majid Berhila (zámečník), Fabrice Blind (Régis), Guillaume (kněz), Alexandre Caumartin (Damien), Cédric Clodic (Max), Patricia Couvillers (generálova žena), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?