Blesk pro ženy – Pod zeleným stromem

Blesk pro ženy nabídne z katalogu Hollywood Classic Entertainment v pondělí 18. srpna 2010 za 59,- Kč další televizní přepis literární předlohy v režii BBC, tentokrát by to mělo být Pod zeleným stromem. Klasický příběh romantické lásky.

Ze všeho nejspíš půjde o následující zpracování:

Vzdělaná a krásná mladá Fancy Dayová přijíždí uprostřed 19. Století do městečka Mellstock, aby se starala o svého nemocného otce. Jeho jediným přáním však je, aby se Fancy provdala za bohatého a úspěšného muže, o čemž si brzy povídá celé městečko.

 

Zájem o ní projeví nejen farmář Shiner, ale také místní kněz Parson Maybold, který ji zaplétá do svých sítí, když po ní žádá pomoc pro kostelní sbor a chce, aby ho doprovázela na harmonium.

 

Srdce mladé učitelky ale od první chvíle patří mladému povozníkovi Dickovi Dewymu. Jak se krásná Fancy s komplikovanou situací vypořádá? Postaví se svému milovanému otci?

 

Byť domácí komentáře brblají, že to není až taková kvalita jako obvykle, přesto se hodnocení drží na 70 procentech.

A přidejme verzi z obálky:

Rozum nebo cit?

Mladá učitelka Fancy přijíždí za novou prací do idylické vesničky Mellstock a jak plyne čas, pomalu se stává součástí veškerého dění. Najde tu také lásku v podobě mladíka Dicka Dewyho. Dívka však láká i pozornost dalších mužů, a tak se stane, že ji postupně o ruku požádá Dick, vikář Maybold a bohatý statkář Shiner. Fancy je rozpolcena, zda se rozhodnout hlavou či srdcem. Zvítězí láska anebo tradiční společenské předurčení? 

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2005

Délka: 93:47 minut

Původní název: Under The Greenwood Tree

Světová premiéra: 26. prosince 2005 – Velká Británie

Režie: Nicholas Laughland

Námět: Thomas Hardy (román)

Scénář: Ashley Pharoah

Produkce: Matthew Arlidge, Robert Bernstein, Jeremy Gwilt, Douglas Rae, Kit Williams

Hudba: John Lunn, Jim Williams

Kamera: James Aspinall

Střih: Steve Singleton

Kostýmy: Joan Wadge

Společnost: Ecosse Films / WGBH / BBC America / Ignatious Television LLB

Natáčeno: Ashridge Park, Little Gaddesden, Hertfordshire, Velká Británie / Hamptonne Country Life Museum, St Helier, Jersey, Normanské ostravy

Hrají: Keeley Hawes (Fancy Dayová), James Murray (Dick Dewy), Terry Mortimer (Robert Penny), Richard Leaf (Thomas Leaf), Tony Haygarth (Reuben Dewy), Jane Wheldon (Mary Dewyová), Sian Brooke (Susan Dewyová), Ellie Thackeray (Bessy Dewyová), Liam DeGruchy (Charley Dewy), John Axon (Elias Spinks), Steve Pemberton (pan Shiner), Ben Miles (Parson Maybold), Alethea Steven (Anne Roebucková), Tom Georgeson (Geoffrey Day), Sean Arnold (farmář), Robert Wilkinson (Gabriel), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný