Blue Sky Film – Démoni minulosti

Těžko soudit, na minulý týden avizovaný titul Blue Sky Filmu dosud nikdo na pultech neviděl, takže je otázka, zda na čtvrtek 21. října 2010 za zvýhodněnou cenu 69,- Kč avizovaný další původem televizní zástupce Edice Napětí s názvem Démoni minulosti v tomto termínu vyjde či ne. Pravda tu není vítána… Všechna ta hrůza je zpět!

Byla odsouzena za čin, který nespáchala. Teď chce očistit své jméno, ale netuší, že to nebude tak lehké…

Jenže tři muži, kteří na ni tehdy vinu svalili, jsou v dnešní době váženými občany tohoto města a to poslední, co chtějí dopustit, je odhalení pravdy. Snaží se proto Allison v její snaze zabránit – a to i za cenu vraždy.

Před pětadvaceti lety byla tehdy osmnáctiletá Allison obviněna a odsouzena na tři roky do vězení za zločin, který nespáchala. Tři její přátelé si zajistili falešné alibi a vinu za zabití chlapce při autonehodě svalili na ni. Allison přišla o celou svou rodinu i o své mládí. Teď, když zůstala sama, přišel čas očistit své jméno.

 

Její otec mezitím zemřel na rakovinu, Allison přišla o stipendium a ztratila tak možnost studovat na vysoké škole a nakonec se ani nemohla vrátit zpět na místo, kde vyrostla a strávila dětství. Až do dnešního dne v ní rodné město probouzelo samé nepříjemné vzpomínky.

Smrt babičky byla důvodem pro to, aby se Allison vrátila zpět a konečně se osvobodila od noční můry své minulosti. Stanovila si přitom nelehký cíl: přinutit tři muže, kteří jí zničili život a tenkrát na ni svalili vinu, konečně říci pravdu. Ze všech tří se ale staly významné a mocné osobnosti. Ray je místní šerif, Jeremy je uznávaným ředitelem nemocnice a KC dokonce kandiduje na senátora. Samotná přítomnost Allison ve městě je tak pro ně velkou hrozbou – vždyť by mohla zničit všechno, co si za dlouhá léta tak pečlivě vybudovali. A oni si své životy nechat zničit nechtějí.

 

Allison se snaží najít společnou řeč s Quentinem, svým nejlepším přítelem z dob střední školy. Právě jeho vinou nebyly zveřejněny všechny důkazy o tom, co se tehdy skutečně stalo. Allison stojí tváří v tvář dalším hrozbám – ještě temnějším, než jsou její vlastní vzpomínky na minulost. Zjišťuje, že proto, aby si zajistili její mlčení, nezastaví se tito muži před ničím. I kdyby cenou za to měla být vražda. Allison se musí se rozhodnout, zda chce riskovat svůj život – nebo už je příliš pozdě?

 

Ať koukám, kam koukám, 45 procent: Sbírka obvyklých televizních klišé v předvídatelném příběhu plném absurdit.

Žánr: Drama / Krimi / Mysteriozní

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Původní název: Demons from Her Past

Světová premiéra: 22. ledna 2007 – USA

Režie: Douglas Jackson

Scénář: Christine Conradt, Mary Weinstein

Produkce: Josée Bernard, Tom Berry, Neil Bregman, Pierre David, Maral Hassib, Louis A. Massicotte, Stefan Wodoslawsky

Hudba: Steve Gurevitch

Kamera: Bert Tougas

Střih: Robert E. Newton

Kostýmy: Steven Wright

Společnost: S.V. Thrilling Movies 4 Inc. / Outrage Productions 8 Inc. / Sound Venture Productions

Natáčeno: Ottawa, Ontario, Kanada

Hrají: Alexandra Paul (Allison Buchananová), Michael Woods (Ray Baxter), Cynthia Gibb (Marilyn Baxterová), Rob Stewart (K. C. Hollings), John Ralston (Quentin Baxter), Kevin Jubinville (Dr. Jeremy Warner), Sophie Gendron (Ellie Hollingsová), Judy Marshak (Beverly), Janet Lane (Bridgette), Steven McPhail (Jason Connelly), Michael O’Reilly (námořník), Caitlin Mulqueen (maldá Allison), Kate Derrick (zdravotní sestra), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný