Intervideo – Most do ticha

Webové stránky jim už zase jedou a internetový portál Intervideo ve čtvrtek 21. října 2010 za 49,- Kč nabízí další televizní film (zřejmě opět přepsaný z VHS) Most do ticha. Válka o dítě – zdravá babička nebo postižená matka? Kdo bude vychovávat maou holčičku?

Sluchově postižená Peg si chce po tragické smrti manžela znovu uspořádat svůj život. Netuší však, že největší komplikace jí způsobí vlastní matka…

Peg nikdy neměla na růžích ustláno. Spíš naopak. Již odmala trpí ztrátou sluchu, se svou matkou si nikdy příliš nerozuměla a navíc se nyní kvůli traumatickému zážitku z autonehody, při níž jí zahynul manžel, nedokáže postarat o svou malou dceru Lisu.

Vnučku si k sobě vezmou její rodiče Al a Marge, přestože s tím Peg zpočátku nesouhlasí. Svolí až poté, co dostane od přítele Dana nabídku na roli v nové hře, kterou se chystá nastudovat divadlo herců postižených hluchotou. Dan se do Peg zamiluje, ale ta jeho projevy náklonnosti odmítá, i když mu je vděčná za nezištnou pomoc.

Zatímco se potýká s obtížnými zkouškami v divadle a s depresemi, její matka zahrnuje vnučku láskou, kterou nedokázala dát dceři. Chce se stát opatrovnicí malého děvčátka, ale manžel s tím nesouhlasí a okamžitě se spojí s Peg, která k rodičům vzápětí přijíždí. Následuje ostrá hádka, jež je jen dalším příkladem toho, jak se Pegina matka stále nedokáže vyrovnat s její hluchotou. Peg si Lisu okamžitě odváží, přestože má před sebou náročné zkoušky v divadle a nevyřešenou situaci s Danem.

Najde k ní matka konečně cestu, anebo přijde také o manžela, na kterém si nyní vylévá vztek kvůli vnuččině odjezdu?

Hodnocení těsně pod 60 procent.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: podle obalu 89 minut, podle zahraničních zdrojů 100 minut

Původní název: Bridge to Silence

Světová premiéria: 9. dubna 1989 – USA

Režie: Karen Arthur

Scénář: Tom Bisogno, Louisa Burns-Bisogno

Produkce: Jack Allen, Stockton Briggle, Richard Carrothers, Charles W. Fries, Dennis Hennessy

Hudba: Fred Karlin

Kamera: Tom Neuwirth

Střih: Laurel Ladevich

Kostýmy: Juul Haalmeyer

Společnost: Briggle, Hennessey, Carrothers & Associates / Fries Entertainment

Hrají: Lee Remick (Marge Duffieldová), Marlee Matlin (Peggy Lawrenceová), Michael O’Keefe (Dan), Candace Brecker (Mary), Allison Silva (Lisa Lawrenceová), Josef Sommer (Al Duffield), Phyllis Frelich (Amanda Wingfield – ‚The Glass Menagerie‘), Pat Hamilton (Betty), Cec Linder (Sam), Bob Hiltermann (John Warner), Anthony Natale (gentleman – ‚The Glass Menagerie‘), Michael Rhodes (doktor ze záchranky), Graham McPherson (Dr. Whitsett), Gerard Parkes (Dr. Block), Tom Butler (McHally), Enza Roberts (Victoria Allenová), Geordie Johnson (překladatel), Nigel Howard (Tom Young), Vanessa Vaughan (Nell Langová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: MPEG 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: Portál Intervideo