North Video – V chladném denním světle

North Video v pátek 22. října 2010 nabídne zase hned dva premiérové kousky, jedním z nich je opětovné zpracování slavné literární předlohy V chladném denním světle za 69,- Kč. Zrůdný pedofil stále policii uniká…

V branovském lese je nalezena mrtvola blonďatého děvčátka. Ačkoli je to již třetí sexuálně motivovaná vražda v pořadí, zrůdný pedofil policii stále uniká. Detektiv Viktor Marek (Richard E. Grant) se proto rozhodne pro riskantní plán: vytipuje další oběť a použije ji jako volavku, která by vraha přilákala.

 

Strhující thriller je zdařilou adaptací slavného románu Friedricha Dürrenmatta „Stalo se za bílého dne", který se svého prvního zfilmování dočkal v roce 1958 a stal se událostí, na kterou se ani po letech nezapomíná.

 

Zahraniční hodnocení 65 procent, domácí přes 70, leč komentáře v mateřštině žádné: Napínavá a reálná podívaná, která na rozdíl od hollywoodských zvyklostí nespoléhá na akci a násilí, ale na fungující scénář, vývoj postav a promyšlené herecké výkony.

Zadní strana obálky 

Žánr: Thriller / Drama

Země původu: Nizozemí / Velká Británie / Německo

Rok vzniku: 1994

Délka: dle obalu 96 minut proti 107 minutám v zahraničních zdrojích (1:36:25)  

Původní název: The Cold Light of Day

Světová premiéra: květen 1995 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Rudolf van den Berg

Námět: Friedrich Dürrenmatt (román "Das Versprechen")

Scénář: Doug Magee

Produkce: Haig Balian, Chris Brouwer, Arnold Heslenfeld, Patricia McMahon

Hudba: Yves Elegeert, Stephan Truyman

Kamera: Igor Luther

Střih: Kant Pan

Kostýmy: Linda Bogers

Společnost: Meteor Film Productions

Natáčeno: Česká republika

Hrají: Richard E. Grant (Viktor Marek), Lynsey Baxter (matka Anny Milena Tatourová), Perdita Weeks (Anna Tatourová), Simon Cadell (Vladimir Kozant), Thom Hoffman (Alexi Berka), James Laurenson (Pavel Nowak), Heathcote Williams (Stephan Nuslauer), Roger Sloman (Ludek Dittmayer), Gerard Thoolen (Jan Pastorek), Elizabeth McKechnie (Eva Pastorková), Joanna Dickens (stará žena), Jade Hope (Jana Kaislerová), Vladimír Kulhavý (Martin Wittman), Boudewijn de Groot (pejskař), Robert Cavanah (policista Caves), Nataša Hanušová (policistka na služebně), Marta Hrachovinová (učitelka), Nina Jiránková (ředitelka školy), Nella Boudová (policistka), Amber Taylor (antikvářka), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: kinohity 2010, novinky, pro děti, dále nabízíme