DVD edice – Můj nápadník je vrah

Že by grafik zapomněl značku vyhodit z matrice a ona nakonec byla na všech obalech? DVD edice s neznámým konkrétním datem vydání hlásí další Top film Můj nápadník je vrah za 49,- Kč. Jason Priestley z Beverly Hills 90210 v roli chladnokrevného zabijáka. Vyšlo v úterý 9. listopadu 2010.

Cosmo je nevýrazný plachý mladík, který žije ve sklepě domova důchodců. Je členem místního gangu a jednoho dne je povolán ke svému nadřízenému Gordonovi, který mu oznamuje, že dosavadní šéf firmy Max zemřel, vedení přebírá on a hodlá přistoupit k reorganizaci. V jejím rámci je Cosmovi přidělena nová práce: stane se placeným zabijákem.

Mladý muž dostává učitele střelby Steva, s nímž se brzy spřátelí. Přestože jakživ neměl zbraň v ruce, ukáže se jako nesmírně nadaný žák. Zanedlouho přichází první práce: zabití mladíka, který Gordonovi dluží peníze. Po splnění úkolu si jde Cosmo zacvičit jógu aby si pročistil mysl – a činí tak po každé odvedené "práci". Tam se ale zamiluje se do cvičitelky Jasmine – krásné jemné dívky, kterou její přítel Randy očividně šikanuje – a když ji najde plačící, pozve ji k sobě domů. Stanou se z nich milenci, ale když se Jasmine dozví, že je její hoch nájemný vrah, je zdrcena. Vyrovná se s touto tvrdou skutečností? Má tento vztah budoucnost?

Konečně posun, téměř 65 procent v zahraničí, 50 u nás: Režisér těží hlavně z toho, že největší správňák a slušňák z BH 90210 hraje postavu vraha. Sice nic velkolepého, ale pobavíte se.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Komedie / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 92 minut

Původní název: Coldblooded / The Reluctant Hitman

Světová premiéra: leden 1995 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 5. května 1996

Režie: Wallace Wolodarsky

Scénář: Wallace Wolodarsky

Produkce: Larry Estes, Michael J. Fox, Bradley Jenkel, Brad Krevoy, Steven Stabler, Matthew Tolmach, Candace Veach

Hudba: Steve Bartek

Kamera: Robert D. Yeoman

Střih: Craig Bassett

Kostýmy: Matt Jacobson

Společnost: Motion Picture Corporation of America / Polygram Filmed Entertainment / Propaganda Films Inc. / Snowback Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jason Priestley (Cosmo Reif), Kimberly Williams-Paisley (Jasmine), Peter Riegert (Steve), Robert Loggia (Gordon), Jay Kogen (John), Janeane Garofalo (Honey), Josh Charles (Randy), David Anthony Higgins (Lance), Doris Grau (Rose), Anne Carroll (recepční), Buck McDancer (prchající muž), Marcos A. Ferraez (muž s Uzi), Gilbert Rosales (muž s aktovkou), Jim Turner (doktor), Michael J. Fox (Tim Alexander), Talia Balsam (Jean Alexanderová), Marc Wolodarsky (hrůzný kluk), Kay O’Connell (jogínka), Cecile Krevoy (servírka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: