DVD HIT – Ohnivá past

Dalším InterSonicem chystaným filmem v obálce DVD HIT bude v ediční řadě Svět katastrof s číslem 18 Ohnivá past za 69,- Kč. On je jediná cesta ven. Ze smrtící pasti ve skleněném pekle se pokouší uniknout skupina lidí, z nichž žádný nemá tak úplně čisté svědomí. Vyšlo ve středu 3. listopadu 2010.

Hlavní postavou je sympatický zkušený zloděj Max Hooper, který vám s úsměvem dokáže "šlohnout" nos mezi očima. Odseděl si tři roky, a protože nadevše miluje svou manželku, je teď kvůli ní odhodlán pověsit živnost na hřebík a začít se živit poctivě. Muž, který Maxovi a jeho parťákovi dával tipy, zařizoval prodej a kontakt se "zákazníky", však přijde s nabídkou, kterou nelze odmítnout, zejména když je podepřena nejen částkou se šesti nulami (5 milionů dolarů), ale také trochou toho vydírání. Jistá firma totiž vyvinula počítačový čip, který chtějí získat i ostatní konkurenti.

Max proto naplánuje perfektní loupež. Způsob, jakým pronikne do přísně střeženého objektu prozradí, že je opravdu mistrem svého řemesla, zejména, když přitom všem tom prolézání šachtami a překonávání laserových detektorů pohybu ještě dokáže vtipkovat s parťákem, který vše jistí z venku. Převlečen za policistu pronikne do budovy, kde zrovna majitel firmy řeší se svými manažery obtížnou situaci firmy před krachem. Do toho všeho se dostaví manželka majitele firmy s advokátem a žádostí o rozvod.

Max netuší, že jeho klientem je CIA a čip jí prodal jeden ze zaměstnanců firmy. Ten jako krycí manévr založí v šestém patře požár a navíc zablokuje hasící systém. Netrvá dlouho a všichni musí řešit nový společný problém.

Obrovská exploze uvězní Maxe v budově. Cesta ven je odříznuta plameny a on zůstává spolu s několika dalšími lidmi v různorodé skupině, ve které nechybí tvrdý, ale v jádru čestný majitel firmy, mladá žena trpcí od dětství traumatem z ohně či permanentní potížista.

Právě Max jako mistr rafinovaných úniků se stane jejich jedinou nadějí na přežití. Bude ale ochoten riskovat svůj život pro ostatní nešťastníky, nebo se radši pokusí v plamenech získat drahocenný čip? Postupně se ukazuje, že nejen Max, ale každý má nějaký ten postraní úmysl, každý má na triku nějakou levotu, a tak se situace vyhrocuje. Z některých zdánlivých dobráků se stávají bezpáteřní slaboši či dokonce padouši nebo také naopak. Ohnivá past odhaluje skryté charaktery. A vzduch houstne nejen díky zuřícím plamenům…

Na imdb.com alespoň 50 procent, na csfd.cz už jen 25: Začíná to jako zajímavý zlodějský příběh, ale pak se z toho stane (Skleněné) peklo.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 95 minut

Původní název: Firetrap

Světová premiéra: 16. března 2001 – USA

Režie: Harris Done

Scénář: Diane Fine, Richard Preston Jr.

Produkce: Dean Cain, John J. Kelly, Vince Ravine, Paul G. Volk

Hudba: Sean Murray

Kamera: Mark W. Gray

Střih: Stephen Adrianson

Kostýmy: Sevilla Granger

Společnost: City Heat Productions

Hrají: Dean Cain (Jack / Max Hooper), Richard Tyson (Paul Brody), Mel Harris (Cordelia Callowayová), Lori Petty (Lucy), Steven Williams (velitel požární jednotky Sheehan), Vanessa Angel (Beth Hooperová), Jim Storm (Jack Galloway), Dale Godboldo (Vinnie), John O’Hurley (Richard Meeks), Harry Van Gorkum (Roger), Elena Sahagun (Caitlin Parksová), Benjamin Lum (Dr. Philip Chow), David Beach (Michael Brisbane), Robert Madrid (Clark), Kirk B. R. Woller (agent FBI Foster), Jenna Gering (Traci), J. Patrick McCormack (Whitney), Bradley Tomas (Haster), Samantha Goldstein (Rebecca), Dennis Lipscomb (pan Reed), Lisa London (reportérka), Christopher Kriesa (Hughes), Gary Carlos Cervantes (Geiger), Nathalie Peter-Contesse (sekretářka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery