DVD HIT – Stříbrný muž

A zpět k oceněným titulům, InterSonic v obálce DVD HIT v ediční řadě Svět festivalů s číslem 27 chystá film Stříbrný muž za 69,- Kč. Pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Se zlatým srdcem a s nervy z oceli v boji za lásku. Vyšlo v úterý 2. listopadu 2010.

Říká si Silver Man – stříbrný muž. Je pouliční hudebník, který rád hraje pro lidi. Nikdo nezná jeho skutečné jméno, nikdo neví, odkud přichází a kam odchází. Celé tělo má pokryté stříbrnou barvou, pod kterou možná něco skrývá.

Stříbrný muž žije sám v zapadlém hotelu, a ve vedlejším pokoji bydlí krásná dívka jménem Tivoli. Oba jsou k sobě zvláštním způsobem přitahováni a chtějí se sblížit, ale je tady jeden problém – Tivolin přítel Jake. Je populární, dobře vypadá, ale je psychicky labilní a svoje frustrace si vždy vybíjí na bezbranné dívce. Stříbrný muž ho proto nemá rád. Tivoli se ocitá mezi dvěma muži.

Je tady ale něco, co o stříbrném muži nikdo neví – stříbro není mejkap, ale skutečná barva jeho kůže. Narodil se s ní a musí s ní i zemřít. Teď však našel dívku a nevzdá se jí, ani kdyby se na jeho kůži zjevila krev.

Diváci se s porotou z Toronta příliš neshodují, 50 procent zahraničí, pod 40 u nás: Žádný kasovní trhák, ale nezávislý film o malé love story.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 92 minut

Původní název: Silver Man

Světová premiéra: květen 1997 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Peter Foldy

Scénář: Gerald Sanford

Produkce: John Gillespie, Deborah Kiss, Matthew Rhodes, Paul Wynn

Hudba: Claudio Vena

Kamera: Dylan MacLeod

Střih: Krysia Szyszlo

Kostýmy: Kimberley Ann Rush

Společnost: Persistent Entertainment

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Paul Popowich (Silver Man – Stříbrný muž), Derek Hamilton (Jake), Eugene Levy (Leon), Joe Pantoliano (Norbert), Daniel Baldwin (Eddy), Louise Fletcher (Val), Audrey Lupke (Tivoli), Kenny Robinson (Ralph), Leslie Carlson (Mule), Kevin Rushton (Frankie), Matthew Sannella (Kid), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery