DVD HIT – Trefa

Edic InterSonicu v obálkách DVD HIT je mnoho, ještě jsme tu neměli zástupce z řady Svět komedie. S číslem 17 by jím měla být Trefa za 69,- Kč. Když se Eddie a Sophie potkají, bude to TREFA.

Ona před ním skrývá svou minulost, on před ní svou přítomnost. Jaká je čeká budoucnost?

Eddie uvidí za zvláštních okolností v knihovně atraktivní dívku Sophii, kterou je na první pohled okouzlen až k posedlosti. Sophie jeho dvoření přijímá s rezervou – chodí totiž po obrně o berlích, což zatím Eddie neví.

Při cestě městem Sophie uvidí Eddieho, jak se líbá s nějakou dívkou a ve snaze uprchnout spadne přes zábradlí a zlomí si nohu. Může tak alespoň zakrýt svůj zdravotní stav, když spolu s Eddiem nakonec odlétají strávit romantický víkend na ostrov, kam ji pozval.

Mezitím už Sophie nemůže oddalovat sundání sádry a musí Eddiemu přiznat, jak na tom je. Eddie se cítí podveden, sám ale Sophii také neřekl důležitou věc: má snoubenku Glorii, která se ho nehodlá jen tak vzdát. Po Sophiině přiznání se s Glorií smíří a vše rychle směřuje k jejich svatbě. Na Sophii přesto Eddie nemůže zapomenout…

60 procent imdb.com, doma žádná procenta, žádné komentáře: Vypadá to trochu kýčovitě a nesmyslně, chvílemi se to podobá Bláznivé střele, ale chemie mezi ústřední dvojicí, která je reálným manželským párem, funguje.

Zadní strana obálky 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 1994

Délka: 91 minut

Původní název: Lucky Break / Paperback Romance

Světová premiéra: 13. září 1994 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Ben Lewin

Scénář: Ben Lewin

Produkce: Judi Levine, Lesley Parker, Bob Weis

Hudba: Paul Grabowsky

Kamera: Vincent Monton

Střih: Peter Grabowsky

Kostýmy: Anna Borghesi

Společnost: Australian Film Finance Corporation / Generation Films / Lewin Films / Pandora Cinema

Natáčeno: Melbourne, Victoria, Austrálie

Hrají: Gia Carides (Sophie), Anthony LaPaglia (Edward ‚Eddie‘ Mercer), Rebecca Gibney (Gloria Wrightmanová), Robyn Nevin (Anne-Marie LePineová), Marshall Napier (George LePine), Jacek Koman (detektiv Yuri Borodinoff), Sioban Tuke (Kate), Lewis Fiander (pan Bruce Wrightman), Mary-Anne Fahey (Myra), Michael Edward-Stevens (Benny), Steady Eddy (Nicholas), Michael Veitch (detektiv seržant Scott), Russell Fletcher (detektiv Tyrone), Nicholas Bell (Sophiin doktor), Kurt Ludescher (Ernst), Max Bruch (brusič diamantů), Lynda Gibson (pracovnice knihovny Carol), David Watson (profesor Type), Kirk Alexander (oslavenec), Paul Karo (obhájce), Terry Norris (soudce), Alvin Chong (čínský doktor), Ernie Gray (doktor na svatbě), Agnieszka Perepeczko (žena na svatbě), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery