Blesk – Transport

S logem deníku Blesk v úterý 9. března 2010 tentokrát nikoli western, ale poválečné koprodukční drama Transport za 49,- Kč. Snili o nebi, ale byli v pekle! Největší láska přišla s největším nepřítelem.

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora poblíž Leningradu hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor.

 

 

Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi.

 

 

Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů…

 

 

Průměrně hodnocený film si vysloužil od diváků označení jako plytký, naivní, prkenný, nudný, limonádový, vhodný pro odpolední vysílání pro ženy. Film je údajně natočen podle skutečné události, ale natočený je zhruba tak, jako kdyby tu skutečnou událost komentoval Marťan z oběžné dráhy. Neschopnost tvůrců nezachránil ani herecký ansámbl.

Žánr: Válečný / Drama / Romantický

Země původu: Rusko / Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: 109 minut

Původní název: In Tranzit

Světová premiéra: 16. května 2007 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Tom Roberts

Scénář: Natalia Portnova, Simon van der Borgh

Produkce: Jimmy de Brabant, Michael Dounaev, Katie Goodson, Kami Naghdi, Andrew Warren

Hudba: Dan Jones

Kamera: Sergej Astachov

Střih: Paul Carlin

Společnost: Thema Production / Peace Arch Films

Natáčeno: Sankt Petěrburg, Rusko

Hrají: Phillip Azarov (sluha Ivan), Sergej Baryšev (ruská stráž 1), Alexandr Bolšakov (kapitán), Daniel Brühl (Klaus), Katya Chunkova (sirotek Nina), Ingeborga Dapkunaite (Vera), Vera Farmiga (Natalia), Andrej Fjodorcov (Anton), Natalya Fisson (Tamara), Guy Flanagan (Hans), Jenny Galloway (Liudmilla), Maxim Gudkov (Schmidt), Patrick Kennedy (Peter), Thomas Kretschmann (Max), Oleg Kulikovič (Muller), John Lynch (Jakov), John Malkovich (Pavlov), Maria Mescherjakova (Hansova manželka), Jevgenij Mironov (Andrej), Alexandr Novin (Pavlovův řidič), Natalie Press (Zina), Thekla Reuten (Elena), Fedor Selkin (ruská stráž 2), Taťána Jakovenko (Olga), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný