FilmX – Studený bufet

Druhým do páru dobrých filmů týdeníku Reflex ve sběratelské edici III. řady FilmX je od Hollywood Classic Entertainment ve čtvrtek 4. listopadu 2010 za 99,- Kč s číslem 119 další francouzský kousek – Studený bufet. Neobvyklá komedie o špatných vlastnostech.

Alphonse Tram je bez práce a není si zrovna jist tím, co chce. Jedné noci se v opuštěné pařížské stanici svěří náhodnému "společníkovi" se svými vražednými fantaziemi, aniž by mu při tom zapomněl předvést svůj vystřelovací nůž. Krátce nato se s tímto mužem setkává znovu – v nešťastníkově břiše však již věží Alphonsův nůž…

Vnitřní strana obalu 

Surrealistický spletenec, ve kterém hlavní hrdina je nezaměstnaný filosof, jenž možná je a možná není vrah. Klidně se spřátelí s vrahem své ženy.

A jeho soused, detektiv – ten pro změnu dokáže přimhouřit oko před vraždou na objednávku a je zatažen do světa, kde každé odhalení znamená ještě větší zmatek a pravděpodobnost zodpovězení jakékoliv otázky se rovná nule.

Vnitřní strana obalu 

Excelentní trio Depardieu – Blier – Carmet v hlavních rolích slibuje velmi nevšední, místy až absurdní podívanou, na kterou jen tak nezapomenete.

Mezi 70 až 80 procenty: Tohle hned tak někdo nerozdejchá. Nesnesitelně absurdní, nesnesitelně černé. Příběh samotný je nepodstatný, postrádá klasickou logiku, zato je plný nejrůznějších symbolů, s jejichž významem si má divák lámat hlavu. Výjimečný zážitek.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1979

Délka: 89 minut

Původní název: Buffet froid

Světová premiéra: 19. prosince 1979 – Francie

Režie: Bertrand Blier

Scénář: Bertrand Blier

Produkce: Alain Sarde

Hudba: Philippe Sarde

Kamera: Jean Penzer

Střih: Claudine Merlin

Kostýmy: Michèle Cerf

Společnost: Antenne-2 / Sara Films

Natáčeno: La Défense, Hauts-de-Seine, Francie

Hrají: Gérard Depardieu (Alphonse Tram), Bernard Blier (inspektor Morvandieu), Jean Carmet (zabiják), Denise Gence (hosteska), Marco Perrin (zedník – muž v tílku), Jean Benguigui (muž v černém – nájemný vrah), Carole Bouquet (mladá žena), Jean Rougerie (Eugene Léonard, svědek), Liliane Rovère (Josyane), Bernard Crombey (lékař), Michel Fortin (strašák), Roger Riffard (strážce věže), Maurice Travail (strážce pustiny), Nicole Desailly (rozvedená žena), Pierre Frag (rozvedený muž), Eric Wasber (inspektor Cavana), Geneviève Page (vdova), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný