Sony – Vidění

Sony avizuje na obálce posledně vydaného titulu další dva kousky, ten první z nich by měl být ve čtvrtek 4. listopadu 2010 další televizní film Vidění za 60,- . Momentálně se mu opravdu daří. Jen kdyby ho netrápily ty podivné vize a noční můry. V Londýně řádí masový vrah a zdá se, že Mike vidí duchy obětí… Mysteriozní příběh, který vás pohltí!

Mladému newyorskému architektovi Michaelu Lewisovi se momentálně opravdu daří, právě dostal lukrativní zakázku na vypracování návrhů na pětihvězdičkový hotel v Londýně. Jen kdyby ho netrápily ty podivné vize a noční můry. Po příletu do Londýna se situace rozhodně nezlepší, Michael dokonce začíná vidět lidi, kteří nejsou.

 

 

Že by to mělo cosi společného s masovým vrahem, který právě řádí v britské metropoli? Jasné je, že Mike vidí duchy zabitých. Vše se stává ještě podivnější v momentě, kdy za Michaelem přichází neznámá žena, kterou před tím porazil autem. Tvrdí, že byl vybrán, aby napomáhal duchům v přechodu na druhou stranu. Ve městě bují zlo a on je jediný, kdo ho dokáže zastavit. Duchové jeho vidinám věří, ale co lidé?

 

A verze z obálky:

 

Když mladý newyorský architekt Michael Lewis zažíval sérii děsivých vidin a snů, netušil, co ho ještě čeká. Poté, co svým vozem srazil starou ženu, která mu ještě před tím, než zemřela, řekla jménem, se Michaelův život zcela změnil. Žena jej začne něvštěvovat jako duch a postupně mu prozradí, že jeho úkolem je vypátrat sériového vraha. Ovšem ne za pomoci policie, ale s pomocí duchů, stejně tak, jako to dělalal ona. Michaelovi se nejdřív moc nechce, zvláště když mu tajemná žena ukáže i partu rozhněvaných duchů, kteří mu ztrpčují ivot. Když mu ale začne pomáhat krásná Isabel, také duch, pustí se tento neobvyklý vyšetřovací tým do pátrání.

Mezi 50 až 60 procenty: Na tohoto režiséra dost slušné. Solidní efekty, ponurá atmosféra, zajímavý nápad.

Žánr: Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2000

Délka: 86 minut

Původní název: The Sight

Světová premiéra: 10. září 2000 – Velká Británie

Režie: Paul W. S. Anderson

Scénář: Paul W. S. Anderson

Produkce: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Chris Symes, Julia Webb

Hudba: Jocelyn Pook

Kamera: David Johnson

Střih: David Gamble

Kostýmy: Verity Hawkes

Společnost: 20th Century Fox Television / Impact Pictures / Sky Productions

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

Hrají: Andrew McCarthy (Michael Lewis), Kevin Tighe (Jake), Amanda Redman (detektiv Pryceová), Jessica Oyelowo (Isobel), Clabe Hartley, Maurice Roëves (Pryceův šéf), David Roper, Honor Blackman (Margaret Smithová), Alexander Armstrong (Charles Dodgson), Julian Firth (turista v New Yorku), Hélène Patarot (paní Fongová), Michaela Dicker (Alice), Tom Knight, Gregg Prentice, Jason Barnett (ochranka), Vinta Morgan (policista), Charlie Watts (mladík), Kumari Simmons, Eamon Geoghegan (kněz), Helena Lyons (duch z 2. světové války), Ian Peck (montážní dělník), Andrew Westfield (manažer), Nick Bartlett, Jordon Long, Oliver Darley (Andrew Norrington), Charles Simon (pan Douglas), Jeffrey Wickham (anglický lékař), Jonathan Linsley (policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5

Bonus: žádný