Vapet – 14 ostří

Zatímco někteří vydavatelé skáčou po žánrech jak kobylky po letní louce, jiní se vyprofilovali v zavedenou jistotu. Vapet v pondělí 8. listopadu 2010 nabídne další asijskou produkci 14 ostří v digipackovém balení za 99,- Kč.

Na počátku dynastie Ming zavedl císař na svém dvoře neproniknutelnou síť k upevnění moci a zajištění trůnu pro své potomky. Ze sirotků z ulice vycvičil pod přísným režimem tajné strážce, kteří mohli obcházet soudní moc a za branami dvora se řídili vlastními zákony. Říkalo se jim Ťin-I-Wej, Brokátoví strážci.

 

 

 

 

 

Strážci Ťin-I-Wej jsou však jen pěšáky ve vojensko-politických hrách. Když se jejich mise nezdaří, nezřídka kdy dojdou žalostného konce. Jejich vůdce byl křivě obviněn a prohlášen za zrádce. Ví, že před smrtí není úniku, ale za svou povinnost považuje získat zpět císařskou pečeť, která se dostala do nepravých rukou.

Obrazovka z DVD

 Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Přes nespokojené připomínky znalců wuxia o klišoidním příběhu, naivním scénáři, odevšud trčící CGi a lanech či podivném střihu se hodnocení zastavilo na 63 procentech.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: Hong Kong / Čína

Rok vzniku: 2010

Délka: 109 minut (1:48:18)

Původní název: 錦衣衛 / Jin yi wei / Gam yee wai

Světová premiéra: 4. února 2010 – Čína, Singapur

Režie: Daniel Lee

Scénář: Abe Kwong, Daniel Lee

Produkce: Susanna Tsang

Hudba: Henry Lai

Kamera: Tony Cheung

Společnost: Shanghai Film Group / Visualizer Film Productions

Natáčeno: Ningxia, Čína

Hrají: Donnie Yen (Zelený drak), Wei Zhao (Qiao Hua), Chun Wu (soudce), Kate Tsui (Tuo Tuo), Yuwu Qi (Xuan Wu), Kuan Tai Chen (mnich vodního měsíce), Hak On Fung, Chen Zhi Hui (Bai Hu), Sammo Hung Kam-Bo (princ Qing), Damian Lau (Zhao Shenyan), Kar-Ying Law (Jia Jing Zhong), Ma Wu (Jiao Zhong), Xiang Dong Xu, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 mandarínsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný