Hollywood Classic Entertainment – Twilight sága – Nový měsíc

Málokterý film tak jasně polarizoval nejprve čtenářstvo a poté i obecenstvo a vyvolal tak protichůdné a kontroverzní rekace. Téměř po roce se vrací parta vybledlých atletů a Hollywood Classic Entertainment v úterý 9. listopadu 2010 zařazuje do ediční řady FilmParáda za 99,- Kč upírskou romantiku z nabídky SPI International Twilight sága: Nový měsíc. Další kapitola začíná… Mezi láskou a věčností.

Obálka je stručná:

Edward musí čelit pravdě. Bella je jako člověk příliš zranitelná a jeho láska by ji mohla zničit. Proto všichni upíři odcházejí z Forks a Bella zůstane opuštěná. Nový smysl života nachází v přátelství s Jacobem. I on má však svá tajemství…

 

Takže obšírněji:

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách.

 

Hodnocení jak kdo, od odpadu po zbožnění, tudíž průměrně (pod) 50 procent. A citovat jakýkoli komentář je asi víc než zbytečné, hysterických komentářů už jsem si užil dost a dost. Kdo má zájem, třeba tady.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Fantasy / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 125 minut

Původní název: New Moon

Světová premiéra: 16. listopadu 2009 – USA, Los Angeles

Kinpremiéra v ČR: 26. listopadu 2009

Režie: Chris Weitz

Námět: Stephenie Meyer (román "New Moon")

Scénář: Melissa Rosenberg

Produkce: Bill Bannerman, Marty Bowen, Guido Cerasuolo, Wyck Godfrey, Mark Morgan, David Roker, Mark L. Rosen

Hudba: Alexandre Desplat

Kamera: Javier Aguirresarobe

Střih: Peter Lambert

Kostýmy: Tish Monaghan

Společnost: Imprint Entertainment / Summit Entertainment / Sunswept Entertainment / Temple Hill Entertainment

Natáčeno: Front Street, New Westminster, British Columbia, Kanada

Hrají: Kristen Stewart (Bella Swanová), Christina Jastrzembska (Gran/Bella), Robert Pattinson (Edward Cullen), Billy Burke (Charlie Swan), Anna Kendrick (Jessica), Michael Welch (Mike Newton), Justin Chon (Eric Yorkie), Christian Serratos (Angela Weberová), Taylor Lautner (Jacob Black), Ashley Greene (Alice Cullenová), Jackson Rathbone (Jasper Hale), Russell Roberts (pan Berty), Cam Gigandet (James), Michael Sheen (Aro Volturi), Jamie Campbell Bower (Caius Volturi), Christopher Heyerdahl (Marcus Volturi), Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen), Curtis Caravaggio (potulný upír), Daniel Cudmore (Felix), Charlie Bewley (Demetri), Rachelle Lefevre (Victoria), Elizabeth Reaser (Esme Cullenová), Kellan Lutz (Emmett Cullen), Nikki Reed (Rosalie Haleová), Chaske Spencer (Sam Uley), Gil Birmingham (Billy Black), Graham Greene (Harry Clearwater), Adrien Dorval (Bob Marks), Michael Adamthwaite (Chet), Alexander Mendeluk (Frat Boy #1), Hunter Jackson (Frat Boy #2), Gavin Bristol (Frat Boy #3), Sean McGrath (Frat Boy #4), Tyson Houseman (Quil Ateara), Kiowa Gordon (Embry Call), Alex Meraz (Paul), Bronson Pelletier (Jared), Edi Gathegi (Laurent), Tinsel Korey (Emily), Corinna Russo (italské dítě), Mariagarzia Pompei (italská matka), Roberto Marchetti (italský otec), Alessandro Federico (policista), Dakota Fanning (Jane), Justine Wachsberger (recepční Gianna), Cameron Bright (Alec), Noot Seear (Heidi), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, slovensky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Příběh pokračuje (60 minut)