Europe Production – Princezna Fantaghiro 2: Jeskyně Zlaté růže II (4. DVD)

Vydavatelství Europe Production pokračuje s mírným zpožděním proti původním předpokladům až ve středu 10. listopadu 2010 dalším pokračováním televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 4 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč. Čtvrtý díl kultovního seriálu o bystré princezně Fantaghiro, která nyní bojuje nejen s Černou královnou, ale i se svou láskou Romualdem, kterého začarovala právě Černá královna.

Černé královně se podařilo očarovat a unést Romualda, který je nyní odhodlán udělat pro svou novou vládkyni cokoliv. Když Fantaghiro zjistí, co se stalo, vydá se na zámek bojovat s královnou. Jenže královna má jiné plány. Určí Romualda, aby to byl on, kdo bude s Fantaghiro bojovat na život a na smrt. Romualdo, si na nic ze své minulosti nepamatuje, jediné, na co myslí, je Černá královna a úkol zabít Fantaghiro. Fantaghiro souhlasí se soubojem, ale odmítá Romualda zabít.

 

 

Mezitím jeden z učňů, kterého kdysi zachránil právě Romualdo, královnu přelstí a uspí ji jejím vlastním lektvarem. Když už se Romualdo chystá Fantaghiro zabít, zastaví ho na poslední chvíli jeho dobrý přítel Cataldo. Bohužel, kouzelný lektvar uspí královnu jen do půlnoci, a tak mají všichni naspěch, aby se jim podařilo překročit hranice území Černé královny. Potom by proti nim byla královna bezmocná.

 

 

Jenže to nedokážou a královna je začne pronásledovat. Její přítomnost vycítí jak její učňové, tak stále očarovaný Romualdo, který uteče z vozu vstříc své „královně". Fantaghiro se však nevzdává a sleduje ho až na místo, kde se má s královnou setkat. Podaří se jí lstí vyprovokovat pyšnou královnu, aby na sebe vzala podobu křišťálové sochy. Černá královna ve své aroganci na sázku přistoupí a promění se. Fantaghiro využije její zranitelné podoby a rozbije sochu svým zázračným kamenem.

 

Královna se však stačí na poslední chvíli schovat do Romualdova čela; Romuald právě omdlel, a tak nikdo neví, že přežila. Její síla je však zlomena, Černý zámek zmizel a z Černého krále, kterého Fantaghiro vzala jako rukojmí, se vyklubal její unesený otec. Vše by bylo dokonalé, kdyby si jen Romualdo mohl vzpomenout na jejich lásku…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1992

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 2 / Cave of the Golden Rose II

Světová premiéra: 20. prosince 1992 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Gianlorenzo Battaglia

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Marisa D’Andrea

Společnost: MiroFilm / Reteitalia

Natáčeno: Československo

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Stefano Davanzati (Cataldo), Tomáš Valík (Ivaldo), Mario Adorf (král), Lenka Kubálková (Hrom), Jakub Zdeněk (Blesk), Stanislava Bartošová (vychovatelka), Katarína Kolajová (Bílá čarodějka), Barbora Kodetová (Kateřina), Kateřina Brožová (Karolína), Anna Geislerová (královna elfů), Karel Roden (Zlatoočko), Stanislav Tříska (požírač citronů), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie