Bontonfilm – Ženy

Nejen pro ty, kteří se rozhodli zaplnit krabičku u prvního filmu edice, Bontonfilm vydává v úterý 9. listopadu 2010 další romantickou komedii Ženy v grafice Romantická edice II za cenu 99,- Kč. Komedie, ve které se dozvíte, po čem ženy doopravdy touží.

Mary má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii.

Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie, výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex, okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet.

Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů.

Pak nezbývá než se vydat se na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s „hraběnkou“ Miller, okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací.

Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který ji ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií.

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936.

Šéfredaktorka ženského časopisu Sylvie Fowler se od upovídané manikérky Tanyi dozví, že její kamarádku Mary Hainesovou podvádí manžel Stephen s Crystal Allenovou, prodavačkou z oddělení parfumerie. Když se však později toho dne setká na dobročinné akci s Mary a dalšími kamarádkami, tak nemá odvahu jí nic říci. Další den Mary Sylvii zavolá, aby se svěřila, jak je nešťastná, není to však kvůli manželovi, ale kvůli otci. Ten totiž odmítl módní návrhy, které vytvořila pro jeho firmu – a navíc ji vyhodil. Pak si žena zajde na manikúru, kde se i ona dozví o manželových záletech. Je v šoku, ale matka Catherine jí radí, aby se neunáhlila.

Zatímco se Mary vydá s matkou na pár dnů mimo město, aby si vše srovnala v hlavě, kamarádky se vydají na průzkum do parfumerie, kde je sice poněkud zaskočí atraktivní vzhled Crystal, ale přesto ženu varují, aby nechala Stephena na pokoji. Když se Mary vrátí do města, vyrazí si se Sylvií na nákupy a při té příležitosti se střetne s Crystal. Pochopí, že její poměr se Stephenem pokračuje a manžela vyhodí. Vyhazov hrozí i Sylvii, kvůli nízké prodejnosti časopisu. Chce proto získat bulvární reportérku Bailey Smithovou a řekne jí o Stephenově nevěře. Když v bulváru vyjde o jeho nevěře článek, Mary se zrada kamarádky dotkne možná víc než manželova nevěra. A navíc nebyla nic platná, o místo šéfredaktorky stejně přijde. Možná je na čase, začít dávat věci do pořádku. Usmířit se s kamarádkou, postavit se na vlastní nohy a začít s vlastním podnikáním, pomstít se nevěrnému manželovi i jeho milence. A pro začátek si zajít na manikúru…

Diváky nadšené reklamní slogany zjevně nepřesvědčily, hodnocení pod 50 procent a několik nominací na Zlatou malinu (Nejhorší herečka – A. Bening, E. Mendes, D. Messing, J. P. Smith, M. Ryan): Remake? Zcela zbytečný. Uštěbetaná dámská jízda působící dojmem, že muži vyhynuli. Zcela marné hvězdné obsazení, když je to o ničem. Zasmát se člověk může jen párkrát. Do čehos tu Micku prachy dal?

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 110 minut

Původní název: The Woman

Světová premiéra: 4. září 2008 – USA, Westwood

Kinopremiéra v ČR: 6. listopadu 2008

Režie: Diane English

Námět: Clare Boothe Luce (divadelní hra), Anita Loos + Jane Murfin (scénář filmu 1939)

Scénář: Diane English

Produkce: Jeff Abberley, Julia Blackman, Diane English, Mick Jagger, Bill Johnson, Victoria Pearman, Jim Seibel, Bobby Sheng, James W. Skotchdopole

Hudba: Mark Isham

Kamera: Anastas N. Michos

Střih: Tia Nolan

Kostýmy: John A. Dunn

Společnost: Picturehouse Entertainment / Scion Films / Inferno Distribution / Jagged Films / New Line Cinema / Shukovsky English Entertainment

Natáčeno: Bosse Sports – 141 Boston Post Road, Sudbury, Massachusetts, USA / Boston, Massachusetts, USA / Georgetown, Massachusetts, USA / Gloucester, Massachusetts, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Meg Ryan (Mary Hainesová), Annette Bening (Sylvia Fowlerová), Eva Mendes (Crystal Allenová), Debra Messing (Edie Cohenová), Jada Pinkett Smith (Alex Fisherová), Bette Midler (Leah Millerová), Candice Bergen (Catherine Frazierová), Carrie Fisher (Bailey Smithová), Cloris Leachman (Maggie), Debi Mazar (Tanya), India Ennenga (Molly Hainesová), Natasha Alam (Natasha), Ana Gasteyer (Pat), Joanna Gleason (Barbara Delacorteová), Tilly Scott Pedersen (Uta), Lynn Whitfield (Glenda Hillová), Jill Flint (Annie), Emily Seymour (April Cohenová), Allison Seymour (April Cohenová), Lauren Lefebvre (May Cohenová), Lindsay Lefebvre (May Cohenová), Isabella Panteledes (June Cohenová), Olivia Panteledes (June Cohenová), Madaliene Black (January Cohenová), Meredith Black (January Cohenová), Jana Robbins (prodavačka spodního prádla), Ruby Hondros (Jimmy Choo Wearer), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital DTS 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Rozhovory, Upoutávky