Amercom – Hercule Poirot DVD 36

Pod číslem 36 z řady Hercule Poirot od vydavatelství Amercom za cenu 69,90 Kč vychází v pátek 30. dubna 2010 další disk s názvem Záhada Modrého expresu.

Hercule Poirot se chystá odjet na francouzskou Riviéru a již v londýnském hotelu se seznámí s některými ze svých budoucích spolucestujících v Modrém expresu – příjemnou mladou dámou Katherine Greyovou, která nečekaně zdědila velký majetek, a bohatým Rufusem Van Aldinem, jenž cestuje i se svou dcerou Ruth Ketteringovou. A právě ta se ve vlaku stane obětí brutální vraždy…

 

V hlavní roli v českém znění opět uslyšíme Jaromíra Medunu. A otce nešťastné Ruth hraje některým možná dobře známý Reuben Tishkoff (Elliott Gould) z trilogie Dannyho parťáků.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2005

Délka:  94 minut

Původní název: The Mystery of Blue Train

Režie: Hettie Macdonald

Produkce: Trevor Hopkins

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Alan Almond B.S.C.

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), James D’Arcy (Derek Kettering), Alice Eve (Lenox), Nicholas Farrell (Knighton), Bronagh Gallagher (Ada Mason), Tom Harper (Corky), Jamie Murray (Ruth Kettering), Roger Lloyd Pack (inspektor Caux), Etela Pardo (Dolores), Georgina Rylance (Katherine), Lindsay Duncan (lady Tamplin), Elliott Gould (Rufus Van Aldin) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9