Amercom – Slečna Marplová 6 – Cukání v palci

Na 29. května 2009 nám vydavatelství Amercom připravilo další disk za 69,- Kč z edice Slečna Marplová. Tentokrát si můžeme smlsnout na Cukání v palci.

Manželka plukovníka Beresforda zvaná Pentlička navštíví se svým mužem jeho tetu Adu v domově důchodců. Když teta brzy nato zemře a v pozůstalosti se najde i zvláštní obraz, jede jej Pentlička do domova vrátit. Tam se seznámí se slečnou Marplovou, která přijela za přítelkyní, a obě zjistí, že v noci, kdy Ada zemřela, zmizela z domova i jiná stará dáma…

 

Knižní předloha vyšla v češtině jako Dům u kanálu, byť Cukání v palci je, dá se říci, přesnější překlad původního názvu. Co je zajímavější a co jistě neušlo znalcům Agathy Christie, v původním románu provádí vyšetřování pouze Tommy a Pentlička, takže slečnu Marplovou si tam přidali až při filmovém zpracování.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka:  93 minut

Původní název: By the Pricking of my Thumbs

Režie: Peter Medak

Produkce: Matthew Read

Kamera: James Welland

Scénář: Steward Harcourt

Hudba: Dominik Scherrer

Hrají: Geraldine McEwan (slečna Marplová), Anthony Andrews (Tommy Beresford), Greta Scacchi (Tuppence Berresford – Pentlička), Clare Holman (slečna Packardová), Miriam Karlin (Marjorie Moody), June Whitfield (paní Lancasterová), Claire Bloom (teta Ada), Steven Berkoff (pan Eccles), Patrick Barlow (pan Timothy), O-T Fagbenle (Chris Murphy), Jody Halse (Amos Perry), Josie Lawrence (Hannah Beresford), Michael Maloney (dr. Joshua Waters), Michelle Ryan (Rose Waters), Michael Begley (Ethan Maxwell), Lia Williams (Nellie Bligh), Charles Dance (Septimus Bligh), Bonnie Langford (Betty Johnson), Brian Conley (Eric Johnson), Leslie Phillips (sir Philip Starke), Eliza Bennett (Nora Johnson), Florence Strickland (Jane Eyre), a další.  

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, anglicky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9