DVD edice – Agentky v nesnázích

V lednu přispěje DVD edice i něčím z komediálního žánru, ke koupi budou Agentky v nesnázích za 49,- Kč. Na Inés, Evu a Carmen je lepší dávat si pozor. Tedy – pokud jste se z jakéhokoli důvodu dostali do křížku se zákonem, nebo vás někdo z něčeho podezřívá. Vyšlo ve středu 19. ledna 2010.

Všechny tři sympatické ženy, Inés, Eva a Carmen, sice patří každá do jiné generace, ale pracují jako soukromá očka v detektivní kanceláři vyšetřovatele Valbuena. Jejich šéf je sice nadutý šovinista, ale sebevědomé ženy jej dokážou zvládnout.

Menu španělského DVD 

Kapitoly španělského DVD 

Nejmladší a nejambicióznější Inés je například momentálně nasazená mezi zaměstnance mezinárodní společnosti, kde v přestrojení pátrá po důkazech o korupci a zločineckém chování šéfů místních odborů. Díky tomu, že Manuel, jeden ze zaměstnanců, zradí své kolegy, pronikne až k samému srdci firemních intrik. Její práce ji ale postaví tváří v tvář rozhodnutí, které je obtížné po emocionální i etické stránce.

Bonusy španělského DVD 

Filmografie v bonusech španělského DVD 

Eva, která se právě vrátila do práce z mateřské dovolené a snaží se najít rovnováhu mezi prací a rodinnými povinnostmi, dostala na starost přeci jen poklidnější a svým způsobem roztomilý případ hledání jisté ženy, ketrou chce najít její první milý. Bohužel při tom odhalí, že před ní její partner Iñaki tají něco, co má fatální vliv na jejich společnou budoucnost.

 Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

A nejstarší a nejzkušenější Carmen byla pověřena hledáním důkazů o nevěře ženy zkroušeného fotografa Sergia.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Dokážou se vypořádat skutečně s ledasčím. To, že tyto tři následnice slavné Mata Hari jsou ve své profesi nadmíru úspěšné jedničky, však neznamená, že svůj soukromý život zvládají bez problémů. Spíše naopak, plavou v něm, jak to jen jde – hýří neuvěřitelnými a komickými situacemi. Populární španělská režisérka Icíar Bollaín jim to ve svém na pět cen Goya nominovaném dramatu vůbec neulehčuje.

Hodnocení se blíží k 70 procentům v zahraničí a je na 55 na csfd.cz: Kdo proboha vymyslel ten český název? Slušný oddechový film.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 89 minut podle obalu, imdb.com udává 100 minut (1:29:26)

Původní název: Mataharis

Světové premiéra: 20. září 2007 – Španělsko (San Sebastián Film Festival)

Režie: Icíar Bollaín

Scénář: Icíar Bollaín, Tatiana Rodríguez

Produkce: Simón de Santiago, Santiago García de Leániz

Hudba: Lucio Godoy

Kamera: Kiko de la Rica

Střih: Ángel Hernández Zoido

Kostýmy: Estíbaliz Markiegi

Společnost: Producciones La Iguana S. L. / Sogecine

Natáčeno: Guadalajara, Castilla-La Mancha, Španělsko / Madrid, Španělsko / Peñíscola, Castellón, Comunidad Valenciana, Španělsko

Hrají: Najwa Nimri (Eva), Tristán Ulloa (Iñaki), María Vázquez (Inés), Diego Martín (Manuel), Nuria González (Carmen), Antonio de la Torre (Sergio), Fernando Cayo (Valbuena), Manuel Morón (Samuel), Adolfo Fernández (Alberto), Mabel Rivera (podváděná žena), Florentino Soria, Irene Herranz, Juanma Lara, Aixa Villagrán, Puchi Lagarde, Marilyn Torres, Antonio Durán ‚Morris‘, Carlos Santos, Gloria López, Jorge Pérez, Javier Lorenzo, Bart Santana, Laura Domínguez, Xoel Fernández, Maite De Lucas, Alex Villamayor, José Luis Rodríguze, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 španělsky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: španělské vydání jich mělo celou řadu (viz dostupné obrazovky), tady jen upoutávky na další tituly DVD edice