Filmag zábava – Trosečníci vesmíru

Po samurajích změna prostředí, Filmag v pátek 3. prosince 2010 za 59,- Kč v ediční řadě Zábava nabídne sci-fi Trosečníci vesmíru. Ztraceni v pustině nekonečného vesmíru. Vesmírné dobrodružství plné akce a napětí.

Akční hvězda MICHAEL DUDIKOFF zazářila v akční klasice, která kromě napětí nabízí také unikátní záběry z vesmíru.

Americký raketoplán spěchá na pomoc ruské vesmírné stanici Ava, která byla vážně poškozena při střetu s rojem meteoritů. Zachránci netuší, že majitel vesmírné stanice je rozhodnut Avu zničit i s její posádkou, aby zakryl grandiózní podvody na akcionářích své firmy. Opakované pokusy o propojení obou korábů končí tragicky – a teď se stanice i raketoplán řítí vesmírem vstříc jisté záhubě. Poslední možnost pro obě posádky představují maličké záchranné moduly ze stanice. Startovní kódy k nim jsou však v rukou ruského majora, pracujícího pro zločinného majitele Avy. A jak se zrychluje pád obou strojů do prázdnoty, šance na záchranu jsou s každou minutou menší.

Někdy je jedno, že za filmem je jiná společnost než Asylum, jako varování stačí herecké obsazení – necelých 25 procent na imdb.com, ovšem csfd.cz překvapuje 46 procenty: Herci hrozní, scénář ubohý, popření všech fyzikálních zákonů. Pokud film běží déle než 20 minut, zkontrolujte si puls, jestli jste už náhodou neumřeli… Raději si zavěste model letadla na vlasec před černé pozadí a máte taky sci-fi.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 92 minut

Původní název: Stranded

Režie: Fred Olen Ray

Scénář: Steve Latshaw

Produkce: Alan B. Bursteen, Kimberly A. Ray, Alison Semenza, Andrew Stevens

Kamera: Theo Angell

Střih: Joel T. Pashby

Kostýmy: Robert Constant

Společnost: Phoenician Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Michael Dudikoff (Ed Carpenter), Ice-T (Jeffries), Hannes Jaenicke (Jack McKendrick), Paul Michael Robinson, Yvette Nipar (Susan Millerová), Richard Gabai (Peter), Kathy Harren (Katherine Marshová), Alex Veadov (Jurij), Lada Boder (Tania), Michael Cavanaugh (admirál Ferrell), Robert Donovan (major Kronsten), Art Hindle (Owen Marsh), Larry Poindexter (Nick), Andrew Stevens (Phil Andrews), Chick Vennera (Vladi), WC (Scott Richmond), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: