Intervideo – Tygří oči

Je v tom tak trochu hokej. Obal dnešního titulu filmového portálu Intervideo inzeruje na 22. listopadu budoucí vydání Sundown: Slunce, úsvit a upíři, kterýžto titul byl ke koupi včera. A v úterý 30. listopadu 2010 je tedy v prodeji film Tygří oči za 69,- Kč (v databázích s českým názvem Oko tygra). Jeden muž, jeden přítel, jedna pomsta a spousta nepřátel. V boji proti zkorumpovanému šerifovi a vetřelcům na motorkách se musí napravený vězeň spojit i s drogovým bossem.

Nespravedlivě odsouzený, uvězněný a ještě pronásledovaný úplatným šerifem se Buck Matthews vrací domů ke své ženě a malé dcerce. V jeho městečku se mezitím usadila banda motorkářského gangu drogových dealerů, která terorizuje celé město a přepadne mladou ženu. On jí pomůže a za to mu zničí dům a zabijí manželku.

Když byl v kriminále, tak zachránil život spoluvězni. Ten je mafián a slíbil Buckovi pomoc "Kdykoliv, Kdekoliv a Cokoliv" a tak Buckovi přiveze obrněný Jeep a zbraně. Motorkářů jsou desítky, sídlí v táboře za městem a unesou mu dcerku. Buck začne pomstu za svou ženu, lidé ve městě se bojí, pomoc nenajde. Tak se do boje pustí sám a pro svou dceru si dojde až do tábora gangu…

A po textu z obalu ještě jednou:

Americký snímek Oko tygra je zdařilým akčním filmem s motorkářskou tématikou. Bývalý vězeň a veterán z Vietnamu Buck Mathews žije co nejnenápadnější a nejklidnější život ve svém rodném městě. Avšak místní zkorumpovaný šerif by udělal cokoli, aby Bucka z města vyhnal, a proto nijak nezasahuje, když přijede motorkářský gang vedený Bladem, který má za cíl Bucka zabít.

Buck ale nemá na své straně vůbec nikoho, a tak se s prosbou o pomoc obrátí na poctivého policajta J. B. Deverauxe. Ten však má už jen pár dní do důchodu a nechce se do ničeho zaplést. Buck nakonec zjišťuje, že jakožto "klaďas" bude muset záviset na "záporňákovi". Tím je hispánský drogový boss, který dluží Buckovi laskavost.

Když jde do tuhého a Buckovi brutálně zavraždí ženu a unesou dceru, přidá se k závěrečnému útoku proti nájezdnickým motorkářům i Deveraux. Vrcholem boje o přežití je pak duel mezi Buckem a Bladem. Film se sice nevyhýbá osvědčeným schématům, avšak poctivě odvedená filmařská práce se v tomto případě rozhodně postará o dobrou zábavu.

Zdařile kolem 50 procent: Klasická béčková armáda o jednom muži, který to naklepe celému gangu.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 92 minut

Původní název: Eye of the Tiger

Světová premiéria: 28. listopadu 1986 – USA

Režie: Richard C. Sarafian

Scénář: Michael Thomas Montgomery

Produkce: Michael Thomas Montgomery, Herb Nanas, Ben Scotti, Tony Scotti

Hudba: Don Preston

Kamera: Peter Lyons Collister

Střih: Gregory Prange

Kostýmy: Barbara Inglehart

Společnost: Action Brothers / IVE

Natáčeno: Valencia, Kalifornie, USA

Hrají: Gary Busey (Buck Matthews), Yaphet Kotto (J. B. Deveraux), Seymour Cassel (šerif), Bert Remsen (otec Healey), Denise Galik-Furey (Christie Matthewsová), William Smith (Blade), Kimberlin Brown (Dawn), Judith Barsi (Jennifer Matthewsová), Eric Boles (doktor), Joe Brooks (Jake), Douglas Dirkson (Jimmy), Kathryn Fuller (dáma v bingu), Jorge Gil (Jamie), Amelia Haas (Melody/reportérka), Ray Habercorn (policista), Cooper Huckabee (Roger), Ted Markland (Floyd), Brigitte Muller (dívka), Thomas Rosales Jr. (Jamieho přítel), Jim Staszkiel, Timothy Scott (zástupce), Nicholas Testa (řidič Rolls Roycu), Micahel S. Walter (Ray), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: