Hollywood Classic Entertainment – Život 4

Milovníci neuvěřitelných záběrů a rozmanitosti přírody se opět dočkají, Hollywood Classic Entertainment za podpory časopisu Reflex pokračuje ve čtvrtek 2. prosince 2010 za 99,- Kč dalším DVD dokumentárního cyklu BBC Život 4. Od tvůrců série Zázračná planeta.

Přes 3000 natáčecích dní po celém světě… Neuvěřitelné příběhy a dechberoucí záběry!

Život 

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování.

 

Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! Neuvěřitelné příběhy a dechberoucí záběry!

DVD obsahuje další 2 díly:

Kapitoly 7. části 

7. Lovci a kořist

 

Asi v nejdynamičtější podobě se život projevuje ve vztahu predátorů a jejich kořisti. Lovec i jeho kořist, mají-li přežít, musejí dokázat jeden nad druhým zvítězit. Vítězství přináší lovci potravu… kořisti možnost žít zase o den déle. 

 

 

 

Každý den jsou v džunglích, na pláních, pouštích i uprostřed ledu a sněhu sváděny bitvy mezi dravci a jejich kořistmi. Sledujte jedinečný úteok gepardů na pštrosa, maličkou lasici, která přemůže mnohonásobně většího králíka, nebo skotačivé veverky, jež přechytračí i chřestýše.

 

Kapitoly 8. části 

 

8. Obyvatelé hlubin

 

 

 

Oceán, největší životní prostředí na Zemi. Pro obyvatele souše nepřátelské prostředí. Přesto ještě před miliardou let existoval život na naší planetě pouze tady. Potomkům tehdejších organizmů se dodnes v mořích a oceánech dobře daří. Dělí se o ně s rybami, svým počtem je ale desetkrát převyšují. Nemají páteř a vyvinuli se v nespočet rozdílných forem. Někteří jsou obrovští, mají velký mozek a vysokou inteligenci. Jiní jsou zcela nepatrní, přesto vytvářejí největší přírodní struktury na této planetě. Jsou to bezobratlí živočichové, obyvatelé mořských hlubin. Podařilo se jim osídlit každý kout moří a oceánů a vyvinula se u nich ohromující škála strategií, jež jim umožňují žít a přežít.

Neprozkoumané hlubiny odedávna lákají lidskou pozornost. Nyní se pomocí speciálně vyvinuté techniky můžete ponořit i vy do málo probádaných končin oceánu. Na scénu přicházejí ta nejroztodivnější a nejtajuplnější stvoření, jaká jste kdy viděli! 

Zadní strana obalu 

Žánr: Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2009 – 2010

Délka: 98 minut (49:04 + 48:35)  

Původní název: The Life

Světová premiéra: 2. března 2006

Režie: Simon Blakeney, Stephen Lyle

Produkce série: Martha Holmes

Vedoucí výroby: Michael Gunton

Produkce: Catherine McCarthy, Simon Blakeney, Tom Clarke, Rupert Barrington, Adam Chapman, Neil Lucas, Stephen Lyle, Patrick Morris

Hudba: George Fenton, Richard Fiocca, The Band for Life

Kamera: Simon Werry, Rod Clarke, Kevin Flay, Alistair MacEwen, Gavin Thurston, Doug Anderson, Barrie Britton, Doug Allen, Stephen de Vere, David Manton, Warwick Sloss, Keith Brust, Martyn Colbeck, Bob Cranston, Justine Evans, Tom Fitz, Richard Jones, Simon King, Richard Kirby, Justin Maguire, Jamie McPherson, Hugh Miller, Mark Payne-Gill, Michael Pitts, Rick Rosenthal, Peter Scoones, Tim Shepherd, Mark Yates

Střih: Andrew Chastney, Tim Coope, Martin Elsbury, Andy Netley

Společnost: British Broadcasting Corporation / Discovery Channel / SKAI / The Open University / RTI SPA / Arte

Hrají: David Attenborough (vypravěč)

 Menu DVD

Údaje o DVD:

Nastavení zvuku a titulků 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný