Vyhodnocení soutěže se společností Urania – listopad 2010

A ještě jedna soutěž nám skončila, do té věnovala ceny společnost Urania. Konečně i u ní máme pro vás vyhodnocení, po němž bude následovat rozeslání výher.

 

Asi je vidět, jaké máme spektrum návštěvníků, pohádkové tituly s agentem 007 příliš soutěžit nemohly, sešlo se 55 odpovědí. O to ovšem větší pravděpodobnost výhry pro ty, kteří dokázali odpovědět správně.

A jak to tedy mělo být:

1) V nabídce vydavatelství se objevilo animované zpracování jedné velmi známé literární předlohy v poněkud neočekávané produkci. O jaký film, který známe jak v hrané podobě, tak díky krátkým filmům Jiří Trnky, se jedná?

Dobrý voják Švejk

Pokud u dalších otázek nebyly problémy, pak tady došlo k velkému třídění… Stvoření světa přece dělal Eduard Hofman na námět Jeana Effela, nikoli Trnka, a o hrané podobě nevím. A že by Jiří Trnka dělal Sněhurku?

2) V sekci historických filmů lze nalézt film, jehož název začíná slovem Útěk. Jaká je římská číslovka ve jméně příslušného panovníka?

XVI.

3) Mezi akčními tituly je i dvoudílný životopisný film, se kterým jsme se mohli setkat před časem i v trafikové nabídce. Čí jméno doplňuje název filmu Legenda jménem …?

Bruce Lee

A ani se tolik nepodvádělo, jako u Jamese Bonda, přesto po vyřazení chybných a neúplných odpovědí bylo s pomocí generátoru náhodných čísel losováno ze 38 správných odpovědí.

Na své výhry se mohou těšit následující soutěžící:

Alena Kepertová, Příbram

Václav Kukla, Vroutek

Šárka Růžová, Kopřivnice

Ceny budou rozeslány v nejbližším možném termínu.