DVD HIT – Honička na chlapa

Dalším známým DVD z nabídky InterSonicu v obálce DVD HIT bude číslo 20 Světa komedie s názvem Honička na chlapa a cenou 69,- Kč. Hledá se muž snů. Vyšlo v úterý 7. prosince 2010.

Mladá a ctižádostivá spisovatelka Lily dostane od sympatického entomologa Jonathana Silvera, se kterým se nedávno seznámila v Nepálu, nabídku, aby ho doprovázela na svatbu jeho přítele. Lily, která Jonathana považuje za muže svých snů a ráda by ho viděla jako svého potenciálního nápadníka, nadšeně souhlasí.

Jediný problém je v tom, že Lily žije v San Francisku a svatba se koná v Los Angeles, kde nikdy nebyla a tudíž se tam nevyzná. Spojí se proto se svou přítelkyní Frances, spolužačkou ze střední školy, která v Los Angeles žije a pokouší se udělat kariéru u filmu, aby jí dělala po městě průvodkyni.

Situace se komplikuje v okamžiku, kdy Lily zjistí, že někam založila pozvánku, zapomněla, kde se svatba koná a navíc se nemůže Jonathana dovolat. Musí pozvánku či svatbu najít za každou cenu, nehodlá se vzdát bez boje. Společně se vrhnou do bláznivého světa nočních klubů Los Angeles, který Frances důvěrně zná – má totiž dokonale zmapovaný noční život LA a dobrou párty ucítí na kilometr daleko. Snaží se nevynechat jedinou příležitost k setkání s lidmi z filmové branže, což znamená právě především mejdany a večírky.

Vrhnou se do víru nočního velkoměsta, aby Lily našla Jonathana, nebo alespoň párty, která by ji dovedla k místu konání svatby. Prožije tak nejšílenější noc svého života. Hledání je žene z místa na místo, z jednoho večírku na druhý, od jednoho chlapce k druhému – například ke slavnémi herci Darbymu, který miluje gumové medvídky, k Lilyinu ex-příteli Toddovi, psychopatickému barmanovi nebo excentrické rockové hvězdě Gigi, ale sympaťáka Jonathana ne a ne najít. Když se jim v patách objeví i hollywoodská policie, situace kolem svatby vypadá zoufale. Podaří se Lily obřad stihnout? Najde nakonec v nočním blázinci Hollywoodu muže svých snů? Noc je dlouhá a plná dalších večírků, kam se ještě Lily a Frances nepodívaly.

Hodnocení je na 40 procentech na imdb.com, pouhých 20 na csfd.cz: Příběh je odpad a zpracování taky. Není to ani zajímavé, ani vtipné. A nepomůže ani Henry jako psychotický barman.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 91 minut

Původní název: Desperate But Not Serious / Reckless & Wild

Režie: Bill Fishman

Scénář: Nicole Coady, Halle Eaton, Abbe Wool

Produkce: Paul Brown, Jim Fishman, Gerard Guez, Marc Kunis, Mark McGarry, Elie Samaha, Jason Villard

Hudba: Stan Ridgway

Kamera: William MacCollum

Střih: Mary Morrisesy

Kostýmy: Hala Bahmmet

Společnost: Desperate Inc. / Fallout Entertainment / Phoenician Films

Hrají: Christine Taylor (Lily), Paget Brewster (Frances), Claudia Schiffer (Gigi), John Corbett (Jonathan), Max Perlich (Todd), Joseph „Joey" Lawrence (Darby), Toledo Diamond (sám sebe), Bill Cusack (chlapík), Cu Ba Nguyen (kambodžský číšník), Wendie Jo Sperber (majitelka domu), Brent Bolthouse (Steve), Patton Oswalt (spisovatel #1), Brian Posehn (spisovatel #2), Stacy Sanche (Shauna), Patti Tippo (vývojářka), John Fleck (Landon Liebowitz), Judy Greer (Molly), Conrad Goode (bezpečnostní stráž), Zach Tiegan (Justin), Henry Rollins (barman), Zander Schloss (chlápek #1), Gill Gayle (chlápek #2), Sahara Lotti (družička), Jennie J. (tetovaná družička), Herta Ware (Grammy), Dalton Grant (chlubil), Chris Hogan (pokladní), Richard Edson (scénárista), Nicholas Sadler (Jonathan Gold), Matthew Porretta (Gene), Michael Rivkin (Stoner Dude), Ned Bellamy (muž růžových puntíků), Rodney Lee Conover (chlubil #2), Sara Melson (Patrice), Duffy Taylor (Jimmy), Agnieszka Musiala (Stacy), David Michaels (tahač královny), Jay Johnston (policista s knírem), Cynthia Ettingerová (prodejkyně lístků), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery