Hollywood Classic Entertainment – Merlinův učeň

Dalším titulem, který Hollywood Classic Entertainment v úterý 7. prosince 2010 uvede v ediční řadě FilmParáda za 99,- Kč, bude Merlinův učeň. Hranice světla a tmy.

Velký čaroděj Merlin se po padesáti letech vrací na Kamelot, který je ale už jen stínem své někdejší slávy – už dávno totiž zmizel Svatý grál, který Kamelotu poskytoval ochranu a slávu, a mezi živými už není ani jeho zakladatel, král Artuš. Spolu s Jackem, tulákem a zlodějem s překvapivě velkými magickými schopnostmi, se proto snaží Merlin Grál znovu najít a Kamelotu navrátit dávný lesk. Nebude to ale vůbec jednoduché. Jejich poslání je zavede do mnohých nebezpečí, v nichž půjde o život!

 

Jen 50 procent: Merlinův učeň se sice tváří jako pokračování výborného Merlina, ale ve skutečnosti s ním nemá kromě Sama Neilla nic společného. Film má mizerný scénář a špatné herecké výkony… Takové nemastné, neslané.

Zadní strana obalu 

Žánr: Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA/ Kanada

Rok vzniku: 2006

Délka: 177 minut

Původní název: Merlin’s Apprentice

Světová premiéra: 7. března 2009 – USA

Režie: David Wu

Scénář: Christian Ford, Roger Soffer

Produkce: Christian Ford, Robert Halmi Jr., Robert Halmi Sr., Matthew O’Connor, Michael O’Connor, Roger Soffer

Hudba: Lawrence Shragge

Kamera: John Spooner

Střih: David Wu

Kostýmy: Nancy Bryant

Společnost: Hallmark Entertainment / MA Productions Inc. / Reunion Pictures

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Sam Neill (Merlin), John Reardon (Jack), Miranda Richardson (paní jezera), Meghan Ory (Brianna), Tegan Moss (Yvonne), Christopher Jacot (Graham), Garvin Sanford (Weston), Duncan Fraser (Sir Thomas), Alexander Kalugin (Rauskaug), Jennifer Calvertová (paní Deborah), Andrew Jackson (mistr Burton), Teach Grant (Stromnian), Mark Gibbon (Gare), Woody Jeffreys (Arthur), Mackenzie Gray (jednooký), Jeremy Guilbaut (William), Darren Shahlavi (Chester), Garvin Cross (Colin), Gary Lauder (Hugh), Connor Stanhope (mladý Artuš), Evan Smith (mladý Jack), Jessica King (mladá Yvonne), Sabine Raskin (mladší Yvonne), Brenna O’Brien (mladá Brianna), David Nykl (otec Brianny), Mark Oliver (Henry), Andrew Kavadas (král Griffyth), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: