IFA Movie – Autoškola

IFA movie původně na týden od pondělí 13. prosince 2010 pánovala další film, ale když ještě na pulty nedorazil ten předchozí a obal avizuje vydání Přepadové jednotky na 20. prosince… Konečný název televizní komedie by měl být Autoškola, v původních upoutávkách se mluvilo o Řidičské akademii, ale podobný guláš je i v původních názvech. Tahle banda nesmí řidičák nikdy udělat… Nakonec je na pultech ve středu 22. prosince 2010 za 49,- Kč.

Jak chcete udělat řidičák, když autoškola chce, abyste propadli, komisař je zlej pes, učiteli utekla žena a vy sami jste docela povedená sebranka?

 

V letní autoškole najdeme Rika náfuku, privilegovaného Chadleye, vyděšeného z volantu, maminčinu holčičku, mazánka Vanessu, která dělá kurz za jejími zády a zahraniční rozmazlenou studentku Mariu. Instruktora opustila žena a při předávání znalostí studentům s ním není všechno úplně v pořádku a nesoustředí se na to, aby jeho studenti prošli a speciální zkušební instruktor je velmi přísný. Studenty děsí, že ani Maslanski, fotbalová hvězda neprošla zkouškami, jak vypráví jeden z učitelů.

Průměr, čili 50 procent, žádné domácí komentáře: Sbírka televizních ikon osmdesátých let na jednom místě, kýčovité kulisy, plytký scénář, vlastně mizerní herci a přitom jeden z nejvtipnějších počinů své doby.

Zadní strana obálky 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1988

Délka: 95 minut

Původní název: Crash Course / Driving Academy

Světová premiéria: 17. ledna 1988 – USA

Režie: Oz Scott

Scénář: William A. Schwartz

Produkce: Maj Canton, Charles W. Fries, Yuri Spilny, Irv Wilson

Hudba: Mark Davis

Kamera: Bernd Heinl

Střih: Duane Hartzell

Kostýmy: Michele Jo Blanche

Společnost: Fries Entertainment

Hrají: Jackée Harry (Edna Savageová), Brian Bloom (Rico Conner), Harvey Korman (Abner Fraser), Alyssa Milano (Vanessa Crawfordová), Charles Robinson (Larry Pearle), Rob Stone (Chadley Bennett IV), Tina Yothers (Alice Santiniová), Dick Butkus (Ed Conner), Olivia d’Abo (Maria Abejaová), Edie McClurg (Beth Crawfordová), Ray Walston (ředitel Paulson), Nathan Dyer (J. J. Maslanski), Julie Payne (Maxine Konnerová), Allen Williams, B. D. Wong (Kichi), Micah Grant, Stephen Anthony Henry, Frank Lugo, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: