Codi – Bratři Bloomovi

Exploze filmů vydavatelství Codi v edici FilmStage stále pokračuje a v úterý 14. prosince 2010 za 99,- Kč dorazí Bratři Bloomovi. Nikdy by nedopustili, aby je rozdělila pravda.

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni jen na sebe. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen a Bloom dělili o vše. Už od malička vymýšlel starší Stephen rafinované plány a podvody, které následně s mladším Bloomem realizovali.

 

Bloom chce ale od života víc, vždycky toužil po „normálním životě" – po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr. Dohodne se tedy se Stephenem, že spolu udělají poslední podvod a pak se jejich cesty rozdělí.

 

Podle plánu se vetřou do života mladé, svobodné, znuděné a velmi bohaté Penelope z New Jersey, která je ochotna za jakékoliv dobrodružství zaplatit. Zatímco se tedy rozjíždí jedno z nejnebezpečnějších dobrodružství jejich životů, Bloom už ví, že v Penelope našel přesně to, co celý život hledal.

 

Cítí k ní totiž skutečný cit, a začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat. Ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Od 60 do 70 procent: Herci v pohodě, ale taková divná nudně vlažná směs prostředí, zápletek i žánrů. Víc třeba tady.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 109 minut (1:48:59)

Původní název: The Brothers Bloom

Světová premiéra: 9. září 2008 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 15. října 2009

Režie: Rian Johnson

Scénář: Rian Johnson

Produkce: Ram Bergman, Matthew J. Birch, Douglas Hansen, Wendy Japhet, Tom Karnowski, James D. Stern

Hudba: Nathan Johnson

Kamera: Steve Yedlin

Střih: Gabriel Wrye

Kostýmy: Beatrix Aruna Pasztor

Společnost: Endgame Entertainment / Ram Bergman Productions / The Weinstein Company

Natáčeno: Bar, Černá Hora / Bělehrad, Srbsko / Bukurešť, Rumunsko / Budva, Černá Hora / Karlův most, Staré Město, Praha, Česká republika / Comarnic, Rumunsko / Constanta, Rumunsko / Staroměstské náměstí, Praha, Česká republika / Peles Castle, Sinaia, Prahova, Rumunsko / Petrovac, Černá Hora / Podgorica City, Podgorica, Černá Hora / Pražský hrad, Praha, Česká republika / Praha, Česká republika / Sinaia, Prahova, Rumunsko / Subotica, Vojvodina, Srbsko / Ulcinj, Černá Hora / Vojvodina, Srbsko

Hrají: Rachel Weisz (Penelope), Adrien Brody (Bloom), Mark Ruffalo (Stephen), Rinko Kikuchi (Bang Bang), Robbie Coltrane (kurátor), Maximilian Schell (diamantový pes), Ricky Jay (hlas vypravěče), Zachary Gordon (mladý Bloom), Max Records (mladý Stephen), Andy Nyman (Charleston), Noah Segan (vévoda), Nora Zehetner (Rose), Ram Bergman (sám sebe), Craig Johnson (prodavač), Dubravko Jovanovic (Albino), Esme Tyler (dívka), Jovan Vitas (chlapec), Ana Sofrenovic (Charlestonova žena), Vladimír Kulhavý (policejní šéf), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital podle obalu 2.0, podle menu 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: černobílý/barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailer, nabízíme