DVD edice – Sedmero dobrodružství Sindibáda

Ojojoj, nějak jsem to zakřiknul. V produkci „filmové" společnosti Asylum se zjevně dostane na každého a tak po pauze začíná repertoár DVD edice opět hýřit skvosty z jejího katalogu, v únoru vyjde třeba Sedm dobrodružství Sindibáda s podtitulem dobrodružství původního perského prince… Tak nakonec s mírnou obměnou názvu i obálky Sedmero dobrodružství Sindibáda ve středu 9. února 2011 za 69,- Kč.

Ropný magnát Adrian Sindibád je potomkem dlouhé řady velkých námořníků. Somálští piráti mu ukradnou ropný tanker a žádají výkupné. Sindibád se vydává vrtulníkem na palubu tankeru, aby pirátům zaplatil. Tanker je ale stažen pod hladinu obří chobotnicí a Adriana cestou zastihne silná bouře a vrtulník po zásahu bleskem havaruje.

Skupina trosečníků se ocitne na tajemném ostrově plném podivných pravěkých bytostí. Sindibád na ostrově potkává krásnou bojovnici z džungle, dívku Lou, která mu prozradí proroctví o sedmi zkouškách, které by měl vykonat, aby usmířil boha moře. Ten má podle proroctví ve svém hněvu zničit celou planetu.

A tak se Adrian pouští do boje s obřími kraby, pterodaktylem, kyklopy, svůdnými sirénami či příznivci krvavého kultu, které vede otec Lou. Členové skupiny umírají jeden po druhém a romance mezi Sindibádem a Lou vzkvétá. A svět zatím trpí zemětřesením a tsunami.

Moderní adaptace klasického příběhu o perském princi Sindibádovi.

Domácí zdroje opět nic smysluplného, na imdb.com něco nad 30 procent. Všechny „neuvěřitelnosti" snad ani nejde citovat, synopse zřejmě končí někde před polovinou „dějových zvratů": Chobotnice má šest chapadel? To mělo Asylum asi opravdu nízký rozpočet… Co taky může vzniknout za 2 natáčecí týdny. Úžasná legrace. Ray Harryhausen musí hořce plakat. Viděl jsem dobré filmy, viděl jsem špatné filmy, také špatné filmy, které se stávají kultem a pak i filmy od Asylum.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 89 minut

Původní název: The 7 Adventures of Sinbad

Světová premiéra: 25. května 2010 – USA

Režie: Ben Hayflick, Adam Silver

Scénář: Ben Hayflick, Adam Silver

Produkce: Paul Bales, Anthony Fankhauser, David Michael Latt, David Rimawi

Hudba: Chris Ridenhour

Kamera: Mikey Jechort

Střih: Brian Brinkman

Kostýmy: Gregory Paul Smith

Společnost: The Asylum / The Global Asylum

Natáčeno: Belize

Hrají: Patrick Muldoon (Adrian Sinbad), Sarah Desage (Loa), Bo Svenson (Simon Magnusson), Kelly O’Leary (Gemma Hargroveová), Dylan Jones (Joseph Atash), Berne Velasquez (Mehrak), Peter Greathouse (Whittaker), Clifford Garbutt (konzul Abdi), Dax (Maxamillion), Gautam Sabnani (Lincoln), Horacio Louis Guerrero (Andrews), Rhondeen Pitts (Mei), Oliver Mason (Alex Degraves), Victoria Jeffries (královna sirén), Maria Jeffery (siréna), Beth Bowers (siréna), Timeka Pitts (siréna), Josephine A. Gault (Linda), Nigel Freeman (pirát), Hakeem Arzu (pirát), Michael Diego (pirát / laboratorní technik), Zane Rudon (pirát / laboratorní technik), Sean G. Yates (pirát), Rick Greene (vůdce hlídky), Emily Aljaro (reportér), Zaire Garbutt (reportér), Jordana Matus (reportér), Joseph Matura (reportér), Orlando Wagner (laboratorní technik), Tessa Matus (reportér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: