DVD edice – Zrozeni ze smrti

Další únorový titul DVD edice nabízí známá jména, v plánech figuruje Zrozeni ze smrti, v českých databázích jako Zamilovaná smrt. Byli zplozeni ve strachu o život. Hřích. Doznání. Znovu. Vyšlo ve čtvrtek 10. února 2011 za únorově navýšených 69,- Kč

Odkaz ničivého vztahu mezi mladou židovskou dívkou a jejím věznitelem, doktorem z koncentračního tábora, se po letech vrací s děsivou intenzitou…

Mladá židovská dívka v koncentračním táboře hledá možnost, jak si zachránit život. Jedinou cestu najde ve svedení nacistického doktora, který provádí na vězních experimenty.

Obrazovka z DVD 

Po několika desítkách let žije takto žena v New Yorku. Je vdaná a má dva dospělé syny, u kterých pozoruje jisté problémy, které jsou odrazem prožitých traumat jejich matky. Jeden z nich není schopný samostatného života, a druhý je zase schopný všeho. Má prapodivné sexuální sklony a mistrně zvládá manipulaci s lidmi, které využívá v neúspěšné modelingové agentuře, kde pracuje.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

V nacistických koncentračních táborech druhé světové války nebylo místo na hrdost a pýchu. Počítalo se zde pouze přežití, za jakoukoli cenu. A půvabná židovská dívka za ostnatými dráty přežila jen díky milostnému románku, který si zde prožila s mladým nacistickým doktorem, účastníkem a iniciátorem nelidských pokusů na vězněných lidech. Jenže na podobnou minulost nejde zapomenout. A hlavně se v nejrůznějších podobách neustále vrací. Po konci války se dívka vdala a odstěhovala do New Yorku, kde porodila dva krásné, zdravé syny. A právě oni se o mnoho desetiletí později stávají zrcadlovým odrazem ženou prožitých traumat. Ten starší utlouká svoji životní nezakořeněnost a bezcílnost prací v modelingové agentuře a jen díky přitažlivému kolegovi pomalu začíná chápat, že svět není pouze o pocitu nadřazenosti a nedůvěře ke všemu kolem. Mladší syn je pak zcela závislý na své matce a tento vztah ho stále víc a víc ničí. Možná pro všechny zúčastněné existuje záchrana, ale jen málokdy přichází sama.

 

V tíživém rodinném dramatu o vině, ambicích a touze po vykoupení rozehrávají herecký koncert hvězdní Jacqueline Bissetová, Josh Lucas, Adam Brody a Lucas Haas.

Asi máme silně rozdílné názory oproti zahraničí, hodnocení na imdb.com 56 procent, ovšem na csfd.cz nemilosrdných 20: Přiblblý diletantský nesmysl na vážné téma. Paskvil pro rádoby intelektuály, kterým se možná bude zdát hluboký, alternativní a provokující.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Válečný / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 93 minut (1:33:21)

Původní název: Death In Love

Světová premiéra: 22. ledna 2008 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: Boaz Yakin

Scénář: Boaz Yakin

Produkce: Alma Har’el, Kathleen Heffernan, Josh Lucas, Rafael Marmor, Boaz Yakin, Joseph Zolfo, Andrew Zolot

Hudba: Lesley Barber

Kamera: Frederik Jacobi

Střih: John F. Lyons

Kostýmy: Sue Gandy

Společnost: DI Love

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Morena Baccarin, Emma Bell (děvče), Jacqueline Bisset (matka), Jean Brassard (otec dívky), Adam Brody (talentový agent), Fabrizia Dal Farra (žena ve shromažďovacím táboře), Francis Dumaurier (starý právník), Seth Fisher (hotelový recepční), Lars Gerhard (uniformovaná stráž), Kelli Giddish (mladá matka), Lukas Haas (nejmladší syn), Laura Holloway (žena #1), Jamie Hurley (žena pečující o dítě), Vanessa Kai (Asiatka), Josh Lucas (nejstarší syn), Jacqueline Margolis (vdova), Grace Nassar (žena #2), Elizabeth Newman (servírka), Rich Odell (agent), Stu Richel (otec), Nicholas Sireci (mladý bratr), Matt Walton (mladý otec), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

 

Nastavení 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery na další DVD