Vapet vás baví – Neznámý příchozí

Vapet ve čtvrteční řadě Vás baví 16. prosince 2010 nabídne titul Neznámý příchozí za 69,- Kč. Probouzí se uprostřed pouště a nemá sebemenší ponětí, kým vlastně je.

Uprostřed mexické pouště se pod oslnivým sluncem probouzí zraněný muž. Je úplně dezorientovaný, netuší, kde je ani jak se jmenuje. Z posledních sil se celý omámený vydá na cestu a zanedlouho naštěstí potkává ženu, která ho zaveze do města. Tam ho lidé poznávají, dokonce mu pomohou najít jeho auto a motel, kde je ubytovaný.

V autě muž objeví doklady se svou fotografií – podle všeho se jmenuje Jack Coney a je soukromý detektiv, ale víc o sobě stále neví. V motelu na něj čeká velmi nepříjemné překvapení. V koupelně nachází mrtvého muže. Zabil ho snad on sám? Jack propadá panice.

V dokladech, které našel v autě, je i telefonní číslo jeho kanceláře. Když tam zavolá, tak je mu sděleno, že pan Jack Coney tragicky zemřel! Kým tedy vlastně je? Začínají se mu vybavovat vzpomínky. Zdá se, že se zapletl s velmi nebezpečnými lidmi… Náhle zazvoní telefon a neznámý hlas ho důvěrně zve na schůzku.

Hodnocení ukazuje mezi 55 až 66 procent, domácí názory žádné: Na to, že jde o béčko pro kabelovku, je to docela slušné. Pěkná akce, automobilové honičky, porce násilí a sem tam nějaký dějový zvrat. A mexická poušť poskytuje úžasné exteriéry.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Akční

Země původu: Kanada / Velká Británie / Mexiko

Rok vzniku: 2000

Délka: 91 minut

Původní název: Pilgrim / Inferno

Světová premiéra: 31. března 2000 – USA

Režie: Harley Cokeliss

Scénář: Harley Cokeliss, Peter Milligan

Produkce: David Bixler, Harley Cokeliss, Michael Cowan, Gary Howsam, Jon Kramer, Sergio Nicolau, Lorenzo O’Brien, Jason Piette

Hudba: Fred Mollin

Kamera: Stephen McNutt

Střih: Michael Bradsell

Kostýmy: Susanna Puisto

Společnost: Barzo Productions / GFT Entertainment / Milagro Films / Spice Factory

Natáčeno: Mexicali, Baja California Norte, Mexiko / San Felipe, Baja California Norte, Mexiko

Hrají: Ray Liotta (Jack), Gloria Reuben (Vicky), Armin Mueller-Stahl (Mac), Daniel Kash (Hogan), Lisa Owen (Heidi), Phillip Jarrett (Richards), Patricio Castillo (mlsný muž), Rene Pereia (policista), Angelina Peláez (pokojská), Julian Busio (Rafa), Álvaro Carcaño (Jaime), Farnesio de Bernal (Lopez), Martin LaSalle (Doc Anderson), Rudy Miller (muž středních let), Harry Porter (Stubbs), Robert Reece (Kane), Guillermo Ríos (Sanchez), Julian Sedgwick (Joel), Jorge Zepeda (Hughes), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imb.com 1,85:1)

Bonus: