Bontonfilm – Krásná pokojská

Aby se dostalo na všechny žánry, Bontonfilm ve Hvězdné edici na pátek 17. prosince 2010 chystá romantickou komedii Krásná pokojská za 99,- Kč. Čím větší jsou sny, tím větší je i šance, že se jednou splní …

Romantická komedie vypráví o půvabné Marise, která pracuje jako pokojská v luxusním hotelu Beresford na Manhattanu a sama vychovává desetiletého syna. Svobodná matka zrovna neoplývá bohatstvím, přesto dokázala sobě a svému synovi Tyovi zajistit dobrý život.

Jejich poklidný, i když zdaleka ne bezstarostný život se změní v den, kdy se v hotelu ubytuje bohatý kandidát na senátora Chris Marshall se svými asistenty Jerrym a Danem, psem Rufusem a dalšími členy početného týmu. Jeho pokoje má na starosti právě Marisa se svým kolegou, etážovým číšníkem Lionelem. Připraví vše potřebné a potom musí panovačné bohaté hotelové klientce Caroline Laneové z vedlejšího apartmá jít koupit nové punčochy. Málem kvůli tomu nestihne přijít včas do školy, kde má Ty přednést referát o amerických prezidentech.

 

Chlapec to však kvůli trémě stejně nedokáže. Navíc zavolá Marisin bývalý manžel, že ruší rybářský víkend, na který měl vzít svého syna. Přes víkend Marisa slouží, a tak sebou musí vzít i syna, kterého nechá u kamarádky v hotelové krejčovské dílně. Chlapec se z nudy vydá za matkou, která mezitím podlehla přemlouvání kamarádky Stephanie, aby si vyzkoušela elegantní kostým Caroline Laneové. Tak ji objeví Ty, který se mezitím ve výtahu seznámil s Chrisem Marhallem a jeho psem.

Pohledný pětatřicátník je Marisou, kterou považuje za obyvatelku přepychového apartmá, okouzlen. Pozve ji na procházku a přes dotěrné pronásledování bandou reportérů a paparazziů spolu stráví příjemné chvíle. Marisa sice muži zamlčí, že je obyčejnou pokojskou, ale když ji pozve na velkou dobročinnou akci, odmítne.

 

Chris tedy pozve domnělou obyvatelku apartmá na oběd. Když Caroline dorazí, je Chris v šoku, očekával někoho jiného. Marisa, která je musí u oběda obsluhovat, se sice snaží skrývat, ale je to zbytečné, protože Chris si jí přesně v duchu hesla šaty dělají člověka vůbec nevšímá. Když ji pak zahlédne na ulici, nedá se odbýt a vyzví její jméno.

Vzápětí jí pozve na další dobročinný večírek, tentokrát v Metropolitním muzeu. Lionel jí poradí, aby na večírek šla a využila příležitost k tomu, aby počínající vztah ukončila dřív, než dojde k nějakému maléru. Marisa, díky kamarádkám krásně učesaná a oblečená, Chrise zcela okouzlí a dokonce ani závistivá Caroline v ní nepozná svou pokojskou. Marisa nedokáže říci Chrisovi pravdu a dvojice stráví příjemný večer, který skončí milováním v hotelovém pokoji.

Další den však Caroline odhalí pravdu a přijde i na to, že si pokojská vypůjčila její kostým. A je samozřejmě odhodlaná se pomstít. Nejenže se postará o to, aby Marisa dostala z hotelu výpověď, ale také si vychutná Chrisovo zjištění, že jeho nová přítelkyně je jen obyčejnou pokojskou. Uražená Marisa se s ním pohádá a pak uteče. Oba se snaží žít jako dřív, je však jasné, že jeden na druhého nepřestávají myslet. A je to nakonec Ty, který se rozhodne jednat a dát je oba zase dohromady.

Malinko nad 40 procent: Unylá slaboduchá romance. Tolik herců, kteří tu nemají co hrát…

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 100 minut

Původní název: Maid in Manhattan

Světová premiéra: 13. prosince 2002 – USA, Kanada

Kinopremiéra v ČR: 5. června 2003

Režie: Wayne Wang

Scénář: John Hughes aka Edmond Dantès, Kevin Wade

Produkce: Richard Baratta, Elaine Goldsmith-Thomas, Benny Medina, Charles Newirth, Paul Schiff, Deborah Schindler

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Karl Walter Lindenlaub

Střih: Craig McKay

Kostýmy: Albert Wolsky

Společnost: Revolution Studios / Red Om Films / Hughes Entertainment / Shoelace Productions

Natáčeno: Bronx Community College – University Avenue at West 181 Street, Bronx, New York City, New York, USA / Bronx, New York City, New York, USA / Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Chicago, Illinois, USA / Madison Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / Manhattan, New York City, New York, USA / New York City, New York, USA / Park Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / Roosevelt Hotel – 45th Street & Madison Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / Waldorf-Astoria Hotel – 301 Park Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: Jennifer Lopez (Marisa Venturaová), Ralph Fiennes (Christopher ‚Chris‘ Marshall), Natasha Richardson (Caroline Laneová), Stanley Tucci (Jerry Siegel), Tyler Garcia Posey (Ty Ventura), Frances Conroy (Paula Burnsová), Chris Eigeman (John Bextrum), Amy Sedaris (Rachel Hoffbergová), Marissa Matrone (Stephanie Kehoeová), Priscilla Lopez (Veronica Venturaová), Bob Hoskins (Lionel Bloch), Lisa Roberts Gillan (Cora), Maddie Corman (Leezette), Sharon Wilkins (Clarice), Jayne Houdyshell (Carmen), Marilyn Torres (Barb), Lou Ferguson (Keef Townsend), Di Quon (Lily Kimová), Liliane Thomas (Anouk Guedjová), Raquel Shapiro (Monique Guedjová), Ton Voogt (cvičitel pilates), Ray Aranha (řidič autobusu), Emma Thaler (Tiana), Becky Veduccio (učitel), Gayle Scott (Frances), Michelle Thomas (Michelle), Jeff Hephner (Harold), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Schůzka s Ralphem Fiennesem, 8 kinotrailerů