Filmexport Home Video – Egypt 2: Nové objevy, pradávné záhady

Filmexport Home Video pokračuje ve středu 29. prosince 2010 dalším diskem dokumentu Egypt 2: Nové objevy, pradávné záhady, digipack za 99,- Kč.

Dle zahraničních zdrojů by mělo jít celkem o 8 půlhodinových dílů + 4 díly v délce cca 50 minut, jsou ale oznámena pouze 2 DVD. Na tomto druhém DVD již ani není dodrženo pořadí epizod, dva z delších filmů chybí (Tutanchamon a Chrámy Karnaku a Luxoru).

S věhlasným egyptologem Dr. Zahim Hawassem se vydáme na neuvěřitelný výlet na dosud nikým nespatřená místa vykopávek z období starověkého Egypta. Pouze pro naše zraky budou otevřeny starověké hrobky, abychom odhalili dávná tajemství starobylé egyptské civilizace. Dokument nabízí dosud neviděné záběry nejnovějších nálezů, které jsou klíčem k rozluštění pradávných egyptských záhad, to vše v dokonalém HD rozlišení.

5. díl: SAKKÁRA: KULT ZEMŘELÝCH (SAQQARA: THE CULT OF DEATH) – 37 minut
6. díl: HELIOPOLIS – KOLÉBKA BOHŮ (HELIOPOLIS, THE CULT OF THE SUN) – 27 minut

Prozkoumejte s námi Sakkáru, největší nekropoli starověkého Egypta, a seznamte se s jednou z nejvýznamnějších tradic dávných Egypťanů: kultem mrtvých. Vydejte se s námi do starobylého města Heliopolis, abyste odhalili skutečný význam slunečního kultu a nalezli tak odpověď na tajemství egyptské kosmogonie.

7. díl: RAMESE II: HLEDÁNÍ DOKONALOSTI (RAMESSES II: KING OF KINGS) – cca 50 minut
8. díl: ACHNATON, KACÍŘSKÝ KRÁL (AKHNATEN, THE ERETHIC KINGS) – cca 50 minut
Odkryjte tajemství faraona Ramesse II., jenž byl rovněž známý jako Ramesse Veliký. Poznejte s námi jeho život, abyste tak lépe porozuměli všem panovníkům starověkého Egypta. Objevte pravdu o nechvalně proslulém faraonovi Achnatonovi, jenž díky své víře v jediného boha Atona navždy změnil tvář starověkého Egypta.

Žánr: Dokument

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 152 minut

Původní název: Egypt: New Discoveries, Ancient Mysteries

Režie: Antonio Monti, Constanca Bombarda, Zahi Hawass

Scénář: Cristina Meda, Giulio Casale

Společnost: Geografico DeAgostini

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný