ABCD Video – Krásy Čech, Moravy a Slezska 4 – Severní Čechy

První letošní titul ABCD video umožní zájemcům ve středu 5. ledna 2011 vydat se za 49,- Kč do dalších míst naší republiky, tentokrát jsou to Severní Čechy.

Když se zeptáte někoho nezasvěceného, co ho napadne jako první, když se řekne severní Čechy, asi vám poví něco o zmrzačené krajině, chemičkách a tepelných elektrárnách. Ale severní Čechy si naštěstí zachovaly ještě dost kouzla. Jizerské a Lužické hory, stejně jako Krušné hory s České středohoří rozhodně stojí za návštěvu. Celým regionem protéká řeka Ohře, tvořící kouzelná údolí. A co Labe, které vytvořilo nádherné scenerie, když opouští naši zemi? A Národní park České Švýcarsko? Ten přece také musíte vidět. S východočeským regionem se kraj dělí o Krkonoše a Český ráj.

 

Grabštejn 

 

Rumburk - Loreta 

 

Severní Čechy zkrátka nabízejí dost z krásné příordy a kromě toho i historická města, spojená s bájnými počátky českého národa. Jen vzpomeňte na horu Říp a Přemyslovo pole u Stadic…

 

Kapitoly na tomto disku jsou následující:

01. Říp

02. Krkonoše

03. Český ráj 

04. Hrad Trosky 

05. Hrad Kost 

06. Turnov

07. Zámek Sychrov 

08. Ještěd

09. Hrad Grabštejn 

10. Liberec

11. Šluknov

12. Rumburk

13. České Švýcarsko

14. Hrad Bezděz

15. České středohoří

16. Děčín

17. Ústí nad Labem

18. Litoměřice

19. Duchcov

20. Most

 

Bonus – Krajina tajemství:

 

Nedotčená příroda, skalní města, soutěsky, rozhledny a stolové hory, jež se rozprostírají při hranici s Německem. To je Českosaské Švýcarsko. Zdejší krajina vyniká krásou "Pravčické brány". Jedná se o největší přírodní skalní most v Evropě. V rozsáhlé oblasti Labských pískovců, dohromady čítajících přes 700 km2, byl roku 2000, v jeho nejcennější části, vyhlášen národní park. V oblasti se nachází obec Hřensko, která je nejníže položeným bodem v České republice. Toto nádherné prostředí ukazuje poetický dokument Martina Suchánka. 

 

Bonusový film 

 

Film je součástí Expozice Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Interaktivní výstava seznamuje návštěvníky s historií a přírodou národního parku, ukazuje nejzajímavější místa a naízí inspiraci pro řadu aktivit. Expozice je rozložena ve dvou patrech, návštěvníci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet interaktivní exponáty, jako např. větrný mlýn, lososí cestu, labyrint v krajině apod.

 

Bonusový film 

 

Těšíme se na vás v Českém Švýcarsku – www.ceskesvycarsko.cz   

 

Zadní strana obálky 

 

Údaje o DVD:

Menu DVD 

Délka: cca 60 minut + 17 minut bonus (59:52 + 15:54)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL 4:3 

Bonus: Krajina tajemství