DVD HIT – Ďáblova oběť

Podle obálek edice DVD HIT, které dosud vyšly, nás čekají mnohé další tituly. S pořadovým číslem 31 například ve Světě hororu někdy vyjde Ďáblova oběť za 69,- Kč. Modli se, abys nebyl tou další…  

Chytrá a svědomitá krasavice Susan, její přítel David, atraktivní leč poněkud prostoduchá blondýnka Samantha, její přítel Eric, který si přivydělává prodejem drog a černoch Joe. To je pětice studentů, kteří se jeden pátek rozhodnou, že o víkendu to pořádně rozjedou. A tak nasednou do auta a vyrazí za město, kde se v jedné stodole přebudované na bar a noční podnik konají údajně ty nejlepší pařby. Jenže sotva se pětice začne uvolňovat a rozjíždět, dostane se David do šarvátky s místním frajerem a vyhazovač celou partu vyhodí.

Cestou zpátky vidí kolem silnice temné stíny postav s baterkami, míhající se lesem a porazí vystrašenou dívku v zakrvácené pánské košili. Vezmou ji do auta a ujíždějí pryč z dosahu podivných temných postav. Dívka se jmenuje Fawn a podle svých slov je na útěku před kultem uctívačů Satana, kteří si říkají Stíny a chytit ji chtějí proto, aby ji mohli obětovat svému rohatému božstvu. A nyní, jak se zdá, mají nových pět potenciálních obětí.

Nakonec se parta během útěku dostane do malého městečka, kde se pokusí najít útočiště pod ochranou šerifa a faráře Setha. Snaží se jim vysvětlit, že je pronásledují satanisté, kteří provádějí krvavé rituály s lidskými oběťmi. Od šerifa se dozvědí, že zde vládne Zlo a někteří obyvatelé jsou dokonce přesvědčeni, že je bránou do pekla.

Jak se ale vzápětí ukáže, za temnou silou stojí právě otec Seth, dokonce je společně s Fawn jeho vůdcem. A všechno, včetně baru a vyprovokované rvačky byla jen past, do které se měli chytit potenciální oběti další krvavé bohoslužby. Je jasné, že vyváznout a dožít se neděle nebude snadné. Kdo bude další obětí?

První obětí satanistů se stane Joe a po něm Samantha, kterou satanisté obětují na svém krvavém oltáři. Je jasné, že utíkat nestačí, je třeba bojovat. A zabíjet, pokud to bude nutné.

Hodnocení se lopotí kolem 30 procent na imdb.com, na csfd.cz se 13 ve dvoustovce nejhorších filmů: Chybí napětí, atmosféra, logika, zato klišé se valí ze všech stran. Autoři se rozhodli nejen nechat nebohé adolescenty běhat po lese a čekat, až je jednoho po druhém někdo pokosí, ale přidali i něco obnažených ženských hrudníků a satanistického sexu, vše ale nadarmo.

Žánr: Thriller / Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 88 minut

Původní název: Devil’s Prey

Režie: Bradford May

Scénář: Randall Frakes, C. Courtney Joyner

Produkce: Dana Dubovsky, Brian R. Etting, Debra Grieco, Mark L. Lester, Terese Linden Kohn, Jeff Sackman

Hudba: Andrew Keresztes

Kostýmy: Lori Jesneck

Společnost: American World Pictures / Triad Productions

Hrají: Ashley Jones (Susan), Charlie O’Connell (David), Bryan Kirkwood (Eric), Jennifer Lyons (Samantha), Elena Lyons (Fawn), Rashaan Nall (Joe), Corey Page (Treymore), Tim Thomerson (šerif Harry), Patrick Bergin (ministr Seth), Marianne Muellerleile (Grace), Jack Leal (Eli), Matthew Paul Smith (Rave Shadow), Jim Vickers (mechanik), Kevin Foster (Matt), Ruben Gonazles (drogový dealer), Bruna Rubi (svatá oběť), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Doby Digital anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: