North Video – Kojot

V letopočtu nám přibyla jednička, krize trafikového trhu se zatím nekoná a vydavatelé dále pokračují. North Video nabídne v pondělí 3. ledna 2011 akční film Kojot za 69,- Kč.

Nebezpečný gangster Clifton Santier udělá podvod při obchodu s drogami, při němž ukradne 15 milionů dolarů. Případ začne vyšetřovat detektiv Quinn Pershing, který gangstera podezírá i ze spáchání několika vražd. Quinn Pershing je veterán z Vietnamu, který kvůli své závislosti na alkoholu přišel o rodinu. Teď má jen jeden smysl svého života – likvidaci všech zločinců. Jako neúnavný buldok se vydává po Santierových stopách.

 

Režisér nezávislého snímku pochází z Rumunska, odkud se jeho rodina vystěhovala do Izraele, kde po pětileté službě v armádě vystudoval filmařinu v Tel Avivu na univerzitě. Po několika úspěšných filmech, za které posbíral řadu cen, se přestěhoval do Kanady, kde vytvořil i tento film.

 

Některé zahraniční prameny se v líčení filmu od oficiálních textů „poněkud" liší – Pershing je v nich jednak jen schizofrenickým zástupcem šerifa v malém městečku, jednak jeho válečné zkušenosti pocházejí z Afriky, kde sloužil společně právě s Cliftonem – Boscem, takže nejde o likvidaci zločinců, ale o osobní mstu. Pronásleduje svého bývalého parťáka do Montrealu, kde se na jeho stopu dostává s pomocí jeho ex-přítelkyně, a ač Bosco původně doufal, že by se Pershing mohl stát jeho společníkem při ovládnutí města, dojde ke konečnému zúčtování na malém hřbitově u opuštěného kostela.

 

Na Imdb.com film nedosáhl ani na 40 procent, a csfd.cz pár hlasy skoro 60: I když jde asi o nejlepší film Michaela Parého (opilce hraje skvěle), film je plný směšných absurdit a tvůrci filmu zřejmě předpokládali, že rozum odložíte venku za dveřmi. Je to dobré nanejvýš pro chvíle, kdy opravdu, ale opravdu nic jiného nedávají v televizi. Pokus o noir atmosféru bez velkých krveprolití a moderních explozí.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Thriller / Válečný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1996

Délka: 97 minut

Původní název: Coyote Run

Kinopremiéra v ČR: 19. srpna 2010

Režie: Shimon Dotan

Scénář: Rod Hewitt

Produkce: Netaya Anbar, Hélène Boulay, Shimon Dotan, Alan Handel, Ernst Etchie Stroh

Hudba: Richard Anthony Boast, Walter Christian Rothe

Kamera: Sylvain Brault

Střih: Netaya Anbar

Kostýmy: Suzanne Fisher

Společnost: Moonstone Entertainment

Hrají: Michael Paré (Pershing Quinn), Macha Grenon (Seira), Peter Greene (Clifton Santier / Bosco), Michel Perron (Arnold), Ian MacDonald (Lester Kling), Robert Morelli (Boot), Brea Asher (Dale Carver), Alan Fawcett (Jack Silver), Ernie Jackson (strýc William), Don Jordan (Bags), Christopher Heyerdahl (Judd Lush), Matt Holland (Les Lush), Barry E. Blake (šerif Pritchard), David Rigby (Lou), Peter Cox (Rick), Daniel Skorzewski (Riddles), Chip Chuipka (Styles), Howard M. Rosenstein (Ted Garmond), Roc LaFortune (Rooks), Gilles Pelletier (Bobjoy), Kimberly Madden (striptérka), Robert Lavoie (Ladonne), Francine Morand (Ruth), Louis Pharand (pilot), Mireille Samson (pilot), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (zahraniční vydání taktéž 1,33:1)

Bonus: